Pengalaman Pertama menyaksikan A1GP Live

Sunday, November 23, 2008

Salam! hey there! What im gonna say is.. Hari ni best gilak! Dapat tgk Live A1 GP kat Sepang.. Pengalaman baru la.. hehehe kami berempat pegi sane.. me, Adam (Cinta hati), GG n Alan.. Hehehe well yup! Sangat panas.. tapi ble dah kearah petang tu, angin sepoi2 macam nak ujan.. Fuh naseb baik tak panas sgt.. Hemmm.. kami gerak pukul 10.30 smpai 11.30 kat Sepang.. huihh ramai jangan katelah weh.. berpusu2 org dtg.. ade yang dtg bwk satu family.. dari baby sampailah ke golongan org tue2.. aiyooo.. Racing tu kan bising, napelah g bwk baby.. tak faham btul akuh.. kiteorg pon masing2 tak bawak gak penyumbat telinge.. Adeh.. nak pecah gegendang telinge aku.. mujur okay lagi.. kehkehkeh.. Sampai2 tu, kiteorg amik tempat..Aku duk kat hujung seat.. kat starting line.. hehehe.. syok sgt.. after that, mulelah racingnye.. tapi bukan racing kerete A1, tp racing kete terbuke.. ade kete proton wira, satria, n macam2 lagi.. ala2 rempit gitu.. Pastu setelah tamat racing kete tuh, kiteorg mcm tercengang.. eh ni je ke racing nyer? coz ramai yang trun dr tempat duduk.. then, dengar ade announcement kate perlumbaan kerete A1 akan bermule selepas ini.. Fuh.. kekekeke.. Rupenye2 tadi tu masing nak g beli makanan.. Yeah.. memang melaparkan duk kat panas2 tuh.. air mineral saje dah RM 3 sebotol.. Perghh! pastu kan, dalam kul 2 camtuh, keluar kerete Ferrari yang comel berwarne warni bnyk2 bawak bendera Negara2 yang bertanding dlm A1 tuh.. Bile nmpk warne kuning, iaitu team MALAYSIA, sume bersorak! Wuhuuuuu! FAIRUZ FAIRUZ! ekekeke.. aku baru kenal hari ni je pon.. muahahaha.. aju nih kalu bab sokong2 nih aku bersemangat sket..hehehe.. Lepas perlumbaan bermule, debaran pun bermule.. Malaysia kat petak nombor 4.. lepas Lap 1st, Malaysia pecut then dpt tempat nombor 3.. Dalam lebeh kurang 10 minit, dah lap ke-4 kot, Malaysia masuk Pit.. Sekali.. pastu dah Lap ke brape ntah.. Malaysia masuk Pit lagi.. Tp takde team Malaysia yang baiki kerete.. buang mase je kat situ. Tu silap besar sgt.. Misscommunication kot.. aiseh..rupenyer kan.. walkie talkie die termasuk line negara lain yang suh masuk pit.. kecewa giler ar penyokong Malaysia.. Last2 dpt tempat ke-10.. Puas hati gak sebab Malaysia dpt pecut dr belakang skali ke tempat ke-10.. Tahniah buat Fairuz! Takpe.. takde rezeki! But you r doing a Good Job! we really PROUD of you! heeee.. tak dpt amik gmbr kete A1 sgt.. camera dgn adik aku.. hem..Lepas tu, kami trus pulang! Sangat penat! Tp best hehehe.. well.. 1st time experience la u.. ngeh3.. Insyaallah, next year F1 plaks.. kih3.. okay.. Chow!

Me n my new car
Barisan Gadis2 Litar
Wakil Team Malaysia, FairuZ
iNilah die kerete-kerete A1

6 comments:

Monkey D Luffy said...

tak tgk kapten ker? kapten pandu Ferrari dan duduk kerusi VIP tadi. ada perasan ker?

Atiela razmie said...

waahh..sangat seronok..:P

mimie kusya said...

Atiela! heee.. lame tak dgr kabar die..heeee..a'ah sonok2!

isha said...

MALAYSIA BOLEH!!!

Atiela razmie said...

huhu..im still here..baju kamu same dgn mini car tu..bwk la balik..huhu tringin nak g sana jugk lah cani..:P

BaNy n IeN@z said...

yang kamu kna taged by ienaz..
=)
rajin la jenguk my bloogyy yer

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya