Mengapa aku berblog?

Friday, January 30, 2009

hehehehe... dah lama dah aku terfikir nak post entri nih.. kene pulak dgn tajuk entri kawan aku, Farah.. "Mengapa aku berblog?".. well, niat aku nak tulis entri ni sbb nak bgtau niat sebenar aku berblog.. aku tak mahu ade yang salah faham dan cakap yang bukan2 pasal ape yang aku tulis dlm blog aku ni.. aku hanya insan biase.. hehe
Aku berminat nak forwardkan ape yang kawan aku ni tulis.. aku suke cara die tulis dlm blog die.. mcm baca novel..hehehe.. dan aku rase ape yg die tulis mmg terus dari hati.. ikhlas.. okay ini petikan yg die tulis (mewakili aku jugak...hehehe.. sbb aku tak reti tulis ayat best) ....
"Blog itu umpama diari bagi aku. cuma, ia tidak begitu peribadi dan dikongsi oleh teman-teman. disini aku luahkan perasaan aku, ape yang aku rasa, semuanya ada disini. tidak semua. masih ada sesuatu yang tersimpan didalam lubuk hati aku yang aku tidak pernah luahkan disini. biarkanlah ia kekal rahsia. Aku gembira aku punyai blog, sekurang-kurangnya rasa itu dapat aku kongsi bersama teman-teman. aku tidak kisah jika blog aku tidak punya ramai pengunjung, aku tidak kisah jika entri aku tiada komen, aku cuma meluahkan apa yang aku rasa disini. selepas ia tertaip, aku sungguh berpuas hati kerana aku dapat lepaskan rasa itu dan diabadikan disini. dengan berblog, aku mengenali teman-teman blogger yang lain, kita punyai minat yang sama, iaitu penulisan. disini aku kenal mereka, teman-teman aku, aku gembira. mereka bersama aku, mereka membaca kisah ku, kisah aku yang tidak sempurna"
So, aku harap sesiapa yang baca blog aku, menerima aku seadanya.. niat aku berblog hanya nak berkongsi cerita.. bukan nak menunjuk-nunjuk, atau mengaibkan sesiapa.. hehehe.. dan apa yang paling aku suka tentang berblog, aku terdorong untuk melakukan sesuatu yang bermakna dan best dalam hidup.. dan aku suka bila cerita-cerita aku dikongsi oleh kamu, teman blogger ku tersayang.. THANX guys! i love yah! hehehe
Hari ni :
weeee.. aku kuar mkn dgn Adam..walaupun sekejap tapi cukup mengubat rinduku.. hehehe esok ptg, aku bertolak balik ke BP dgn
die.. doakan perjalanan kami selamat sampai. heeee.. Aiyak! Cuti dah habes daaaaa.. wawawaa.. sekejapnye! lalalala..
Yummy! cedap nye Donut! lame tak mkn.. Jom habeskan semua!

~THE END~

12 comments:

Fatul Akrul Ramli said...

nak donat satu!!
dua pn xpe..
kalo 3 pn boleh je..

mimie kusya said...

hehehe...amik la mane2 pon.. pilih2..kih3.. nyum nyum

KhairiL's said...

hehe
truskan niat murni 2 nk blogging

hehe
:)

mimie kusya said...

oyeh! baik! kamu pon!

Liquid said...

ouh sebab dan musabab tersebot adalah sama dgn incek liquid..!! jgn berenti berblog oke.??!! =P

mimie kusya said...

oyeh! baik! incek liquid pun same! keep blogging! yayayaya

M.r.B.zaCk said...

Donut.. Che.. x leh jadik nie...
Nk kene di BElanje gak nie..
Wakaka

mimie kusya said...

hehehe weekkk! :P

Mummy said...

Tu donut yg tepek2 ngan almond tu mummy yg makan..thanks..

M.r.B.zaCk said...

Waaa!!!! MAner aci!!!
Aci pi India la...

:((

mimie kusya said...

hehehe.. ur welcome mummy! muahhh

Sweet Thinker said...

beta kena pakse belog. ntah ape2 punya kawan. nasib ade ads. dpt gak duit. haha!

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya