Aku masuk Hospital hari ni

Thursday, January 22, 2009

Salam..ehehe.. ye aku masuk hospital.. tapi melawat aja maaa.. Alhamdulillah.. hehehe.. Wah! ramainye yang dah balik kampung yer.. tinggal aku aja nih.. hehehe.. Aku balik KL hari sabtu.. Kalu balik hari Jumaat confirm jam truk! kihkihkih.. Hemmm.. hari ni ade lagi satu tempat yang aku serta group aku pergi untuk siapkan assignment.. Iaitu untuk subjek "Building Maintenance" pulak.. Kami mule2 pikir macam2 tempat sebelum pilih Hospital ni.. kami try call Pelican Hotel, tp die reject student.. PUH! takpe2..nak jage privacy la tu.. kami pergi bukan nak buat pe pon.. nak belajar jeee.. apa daaa.. Pastu semalam try la call Putra Specialist Hospital ni.. Alhamdulillah.. kami diterima buat lawatan ke situ.. Hari ni terus kami pergi.. Pukul 7 pagi kami dah gerak.. ehehehe..
Sampai2 tu, kami disambut baik oleh En Nordin, selaku ketua bahagian Human Resources.. Kami dianggap buat praktikal kat situ selama satu hari.. hehehe.. Mase kat reception ade org tny kami ni budak praktikal ke.. nak je jawab "A'ah".. (dulu pasang niat jadik doktor gak, tapi tak kesampaian).. kekekeke.. Kami mula2 dibawa oleh Encik Nordin melawat sekitar hospital,berkenalan dengan semua staff..
And then, kami dibawa pulak oleh Encik Shahrizan, staff bahagian Penyelenggaraan melawat ke semua bahagian bangunan dah menjawab segala pertanyaan kami.. kami dibawa ke bilik generator, bilik AHU, bilik kawalan, bilik ICU, wad-wad, yang paling best, kat atas bumbung.. jalan atas bumbung.. ahahaha.. Dalam hati, aiyooo..takutt wooo.. tp tnjuk berani jeeee.. hehehe.. (jumpe tikus mati..kesian).
Ohhh
sebenarnye dalam task kami pon, suruh buat checklist pasal Maintenance hospital tu.. tgk bagus tak pengurusan die.. tp bile tengokkan, takdek satu pon cacat cela.. Fuhhhh! sangat menjaga wooo.. Bagus management hospital tu.. tak cukup tu, kami tanya lagi ketua bahagian maintenance, En Rahim dalam bilik mesyuarat.. tanya punye tanya, sampai kering soklan.. ehehhe.. okaylah..tak leh nak cite panjang-panjang.. sebab nnti kene present.. hehehehe.. okayla.. sangat penat.. adeh! Daaaaaa..

p/s: Aku dipaksa oleh Encik Nordin supaya datang hari Sabtu ni sempena Kempen Derma Darah.. ekeke.. die kate aku kurus sangat.. Baiklah.. nnti saye datang memeriahkan (aku takut seh derma darah) .. Korang semua pon dijemput hadir ya.. heheh

Aduh.. ade encik yang tolong kiteorg td ajak aku kuar and kate nak belanja.. WUT DA? aku dah tolak care elok, tp die still mendesak..nak tolak care kasar kiteorg ade urusan lg dgn die.. sengal orang tua ni..mcm2 alasan aku bg..waaaa.. MACAM MANA NI????

14 comments:

K-A!R-yL ohh KhairiL's said...

kate nk blk ari sabtu ni..
smpt kerr nk derma drh

mimie kusya said...

hehehe tula pasal.. tp tgk dulu cmne.. kalu de keberanian.. on jer..hehehe

Liquid said...

eheh. encik tu nak ngorat la tuh... kate jek awk tu pose hari tu msti terdiam die... ekekekekek =P

mimie kusya said...

uihh..siap tny mlm boleh ke?? aiyooo

K-A!R-yL ohh KhairiL's said...

besa lerr dh org comey+lawa....mmg suma org ska kaco

hehehe

hannah joe said...

haha
tulaaa..
kan encik tu dah minat.
akak chantek
:D

Rui Caetano said...

Ok, good.

asna cute said...

Haluuu sis MImi Kusya!~.. Eh jap jap nak taya Encik tu suh dema darah cz sis kurus sgt..? hemm pelik nie. Apa ek reason yea if kita org kurus kena derma darah?
apa kebaikan yea? story sikit bley?

Thanks!~ =)

mimie kusya said...

Khairil & Hanna: takde nye pon yang oiii.. sbb encik tu mmg nmpk miang nye..muke die ala2 Datuk K tp versi kurus.. hemm sah2 gatal.. ahaks..org kuar dr hospital tak sakit da..kite ni kuar hospital dpt sakit susah hati.. ahahaha..

Rui: errr.. good for what?

Asna: ohhh, bila kite derma darah, sel darah baru akan terbentuk.. mase proses sel darah baru tu nak matang,kite akan automatik jadi kuat makan..hehe tula die

Cipang said...

Itula kelebihan Mimie,,,org tu suke ngn Mimie, jadi dia ajak keluar laaa,,,,kalau niat baik ok, tapi kalau niat x baik,,,ko,,,,,,take care your self

Attila razmie said...

wah..tajuk entry bikin sakit jantung je..huhu ingatkn mimie masuk hospital betul2..upanya gimik je ye..huhu

mimie kusya said...

heeeee.. cowie2 syg.. saje gimik..aiyakkk.. mintak dijauhkan.. amin.. heeeee..

zulfiz said...

derma darah sampai kering ek..hahaha
hmmm.derma darah ikhlas ker ni?
hahaha

mimie kusya said...

ikhlas le.. tmbh untuk kesihatan diri jugak maa..hehee

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya