Election Day

Thursday, January 8, 2009

Sing it... "Marilah mari pergi mengundi.. tunaikan kewajipan kita lalalala (lupe lirik) " ehehehe bebudak U aku mesti dah tau entri aku pasal pe kali ni.. pastu bebudak kelas aku mesti dpt agak dah aku akan post entri nih.. keh3 PEACE!
Ahaaa.. hari ni ialah Hari Mengundi bagi semua student UTHM dan ia adalah wajib! Pilihanraya MPP 2008/2009.. hehehe aku dah selamat menjalankan tanggungjawab dengan sebaiknya dah.. Sape aku undi? Undi adalah rahasia ya.. (Aku pilih je sape aku berkenan...kihkihkih).. Dulu ade jugak muke2 aku kenal yang nak diundi..tapi kali ni takde sape pon yang aku kenali.. Mungkin sebab kawan2 aku kenal dah retired kot.. yela dah tahun akhir mesti nak fokus kat pelajaran.. lagipon,macam mane lah nak kenal , aku duk umah sewa kan.. takdenye dorang datang nak mengempen diri dari rumah ke rumah.. Kalau dulu mase duk asrama adelah gak yang datang promote diri.. siap kate jangan undi sekian sekian lagi...ahaks.. bantailah.. aku nak berambus dah pon.. hehehehe..
Aku habes kelas terus pergi mengundi.. sampai2 tuh kene beratur panjang.. mule2 dah naik tanduk coz nak potong barisan, tapi aku budak baik.. kene consider org belakang okeh.. hehehe bile masuk je, aku daftar then trus pergi kat kotak mengundi.. Berdebar-debar aku .. kekekeke takdelah.. aku masuk tak sampai 3 minit pon.. dah pilih 7 calon Perwakilan Umum, aku trus keluar..
After keluar, beratur pulak untuk amik cabutan bertuah.. Awww.. ni yang suke.. sesudah puh sane puh sini, aku hulur tangan amik keratan bertuah.. tapi.... uhuuuu... dikertas tu hanya tertulis.. "Terima Kasih" Cehhhh.. Aku memang tak pernah bertuah.. ahahaha... aku tengok ade yang dapat hemper besau gak la.. beshnyer.. dapat macam-mcam lagilah.. akak yang jage tu kate, lain kali cuba lagi.. takpe la kak.. lain tahun saye dah blah dah kak.. hehehehe.. Tapi takpe, ade jugak dapat sumthing.. UTHM baik pulak bagi payung kat setiap pelajar yang datang mengundi.. macam tau2 hari nak hujan..kihkihkih.. Siap ade tulis "We LOVE UTHM".. i love u too..

p/s : hemmm.. aku lupelah aku dah mendaftar ke belum untuk mengundi pilihanraya nanti.. ekekeke

Photobucket

Kad comey ni dari Ochie..
Sebab saye kawan Ochie, saye tempek kad ni kat blog ya..heee

5 comments:

Cipang said...

baru nak tanya tentang daftar pengundi,,,,,hehe

mimie kusya said...

hehehehe.. rase cam blum jer.. kih3

Liquid said...

uuu.. incek liquid pon blom mendaftar lagik sbb x cukop umor..!! hahaha

mimie kusya said...

uihhhyooo..biar btul nih.. ekekeke

Framestone said...

awat xcalonkan diri sendiri je

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya