Site VisiT

Tuesday, January 13, 2009

Assalamualaikummm..ade orang tak? hehehe.. Selamat Pagi (aku post pagi okeh).. Wahhh.. Sangat penat bile bangun tadi.. sebab mimpi ntah hape2.. sampai leh penat.. macam2 tempat and orang aku jumpe.. orang yang aku tak suke pon ade.. cehh.. nak masuk jugak mimpi aku.. okay.. hehehe entri ni bukan nak cite pasal mimpi.. tapi cite semalam dimana aku dan budak group aku pergi masuk site untuk nak siapkan satu assignment nih.. Assignment ni untuk subjek Building Construction.. Task kiteorg kene masuk site dan kenal pasti problems yang dihadapi mase di construction site termasuklah soal Safety..
Okay.. kawasan pembinaan yang kami pergi tu dalam perancangan nak buat Berek Polis setinggi 13 tingkat.. perghh! Projek perlu disiapkan pada bulan September nanti.. sekarang baru naik satu tingkat.. fuh! sempat siap kerrr.. hehehe Hermmm.. sesi interview bermula pukul 2.30 petang yang oleh kakitangan yang cukup baik dan peramah.. kami pergi tanpa persediaan sebenarnye.. tapi alhamdulillah.. mereka tetap melayan kami dengan baik.. kalu kat construction lain, mahuye kene tengking dah.. kih3.. lepas dah macam2 soalan yang kami tanya, mereka bawak kami melawat kawasan sekitar.. Kami buat pantauan sikit la.. Incek tu bawak kami melawat tempat penginapan pekerja (first time aku masuk.. errr.. scary!), pastu masuk kawasan yang dalam pembinaan then yang paling takut ialah naik 1st floor yang masih dalam pembinaan.. hueeee.. GERUN SEYH! gayat semacam jer.. buatnyer runtuh time tu jugak.. matik! ekekekeke...
Then, dalam pukul 6 lebeh baru kiteorg selesai.. perghhh.. Panas giler! rase nak pecah kepala akuh.. fuhhhhh... pesanan encik2 kan, dorang kate, janganlah cari pakwe yang kerja jadi site engineer.. KAKI PEREMPUAN.. aiyooo.. yelah.. banyak duit.. hehehe.. Rasuah kuat kottt.. Astagfirullahalzim.. tapi dorang kate
dorang tak la.. (yer kerr) heheheh..
Lepas dah siap sume, encik tu belanja kami minum.. hehehe.. ape lagi, kami okeh jer.. hehehe.. yang gurls minum je.. yang guys nye, cam Kamarul, Hafizal dan Zaihafiz makan nasik lemak smpai 2-3 bungkus.. fuh! Lapar ke pak cik? kekeke.. lepas tu kami pulang.. ayayaya.. mase drive balik tu agak fening sikit kepala.. keh3.. okay tu jeh nak cite.. tata!

p/s: Guys, dah boleh buat projek planning okay..chaiyok!

10 comments:

Dakjaat™ said...

best jugak kerja u nie ... ada kosong tak?? nak quit dari gov neh .. wahahahhahaa! ;p

=) seriously kerja u best.. boleh p site la.. Dakjaat buat kerja sosial .. so'sial .. jadi kena la bersosial .. kehkehkeh! ;p

mimie kusya said...

hehehehe..dakjaat takpe ar lelaki..hehehe.. uihh tanak keje kat site nnti.. nnti lepas grad nak smbung blaja and jadik lecturer je..kih3

Cipang said...

itu keje site engineer, ok laa panas aja,,,,bukannya membancuh simen,,hahahak

mimie kusya said...

haaaa? tak faham..heeee

a m b e r h u n n said...

nice

asna cute said...

Wahh mcm best jer g jejelan ke site gitu.Teringin lak ahaks!~ =)

mimie kusya said...

hahaha... uihhh takyahla.. panas gilak.. dan kene ade keberanian kalu nak masuk..kih3

Fly said...

best ahhh...

Liquid said...

waa cm besh jek..!! topi puteh tu incek liquid plg suke tgk..!! rase cm mau pki bwk moto jek..!! aagagagaga =P

mimie kusya said...

hehehe ohh amik la pinjam..kekeke.. tak pakai sgt pon.. gune bile masuk site je.. pernah tgk org wat demo kat safety helmet tu.. kuatt oooo...ngeh3

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya