Cerita yang Tertinggal

Wednesday, January 28, 2009

Uiksss.. ape yang tertinggal?? haaaaa cerita aku la.. ekekeke.. kesian aku.. baru dapat update hari ni.. sebabnye aku bz dirumah.. busy sangat berehat.. adeh.. sampai penat dah... ehehehehe.. sebenarnye kan, aku tak update pasal aku lupe bawak cable yang nak transfer gambar dari handphone aku. Laptop aku yang tersyg ni takde bluetooth la, ade infrared je.. maklumle laptop lame yang beli tahun 2005 nih.. Aku de try install bluetooth kat laptop nih tapi die taknak detect jugak.. haih! shusah2.. Nak tak nak, aku kene transfer gambar2 kat handphone Sony Ericsson aku, dan transfer satu persatu kat laptop gune infrared.. So, sebab terlebeh rajin hari ni, maka terupdate la blog aku.. hik3. bukannye takdek laptop laen, tapi sume laptop takdek yang tak berpenghuni... kekekeke..

Sabtu : Mase balik hari tu, aku kate nak derma darah kan?? aku dengan berkobar-kobar nih nak derma darah.. Lepas isi borang, aku kene amik test dulu.. Die ade 3 stage.. Mule-mule test darah, okeh darah O+ve.. (sememangnye berdarah O ialah perderma yang baik).. Pastu stage 2, check tekanan darah.. mase tgh check darah tu, doktor pelatih chinese tny aku, "Awak sihat??" aku jawab "Sihat doc" " Adakah awak datang bulan??" "errr.. belum doc" "Bila agak2 awak datang bulan??" aikkk.. " dalam kiraan saye, lagi seminggu kot doc" " Ohh, kalau macam itu ooo, awak tarak boleh derma darah" " Uhuu,, kenapa doc?? (aku pulak yang menyoal) "Sebab nanti aaa, bila awak datang bulan, darah awak tak cukup, nanti boleh jatuh" "Hah! jatuh??" "Jatuh pengsan ooo" " Ohhh pengsan, kalau macam tu, takpelah doc, tak ada rezeki". Haihhh.. kecewa seh.. dulu time aku tak bersedia, berlambak kempen derma darah, sekali bila aku btul2 ready, tak boleh pulak.. takpelah.. lain kali aja meh.. hehehehe

Ahad: Aku de janji nak gi Daiso Japan kat The Curve dgn Adam, tp last2 tak jadik.. So aku ikut family aku gi jengjalan.. kiteorg pergi tak jauh.. kat The Mines je.. Adik aku dapat hp baru, die dapat hp Sony Ericsson C902 baru.. (boikot Nokia okeh).. suke die.. hehehe

Isnin: Hari tu aku de pergi Majlis Kenduri Aqikah cousin aku.. Die buat untuk anak perempuan die.. rumah die kat Taman Bukit Permata, Batu Caves.. Mase nak carik umah die, punye la susah.. carik gune GPS pon takde.. sebab kawasan perumahan baru.. last2 barulah jumpe.. After that, aku call Adam.. alang2 dekat dgn umah die kat Sentul, die bwk aku gi The Curve.. pas jalan-jalan, kiteorg mkn kat A&W.. beralih arah la kunun, dulu kan asyik McD jer.. aku tak ingat bile last aku mkn A&W nih.. hehehe..pekena RootBeer Float, best la pulak.. ekeke.. Actually, A&W pun Amerika punyer kan.. hehehe

Selasa: Hehehe, hari tersebut, aku and family duk umah jer.. Kebetulan aunty aku tinggal kedua-dua anaknye kat umah..so aku duk jaga budak kecik duaorang tu jela.. die and husband die gi dating tgk cite Underworld 3.. hehehe.. terubat rindu kat bebudak 2 org nih.. si Aina & si Ammar...

Rabu: Hari ni, aku duk ngadap laptop wat keje je.. keje PSM aku.. Pagi tadi aku ade try call syarikat tempat aku nak apply praktikal.. Nak tahu, aku cukup bengang giler tadih.. ade salah satunye, duk bebel and marah kat aku.. dari mule aku ckp Hello sampailah letak tepon, die duk marah2 je aku.. nak tahu sebabnye, sebab de student Universiti aku pernah apply kat situ tapi tak dtg.. cesss.. sabar2.. trus ilang mood aku wat keje.. Then aku nonton tv je.. ekekeke.. tadi Adam call, weee rase nak terbang jeee.. Winduuuu.. heeee.. opssss..


Haaaa...amacam panjang tak cerita aku yang tertinggal.. hahahaha.. Selamat membaca!
~THE END~

9 comments:

KhairiL's said...

berehat pon penat ker??
kcian x dpt dermaq darah

#boikot Nokia tp apsl x A&W
hehe

mimie kusya said...

ekekekee...tulah kan.. tak perasan pulak... mase mkn baru tgk,, "All American Food " terpampang kat gelas..kih3

....eyena.... said...

ehhh...nma ank aunty kak mimie..
aina!cm sma je...hahaha...(x pe ke pnggl kak mimie nie!=)..)
cian...kak mimie x leh derma drah..

:(

mimie kusya said...

hehehe yup..name die aina.. tg aina soffiya.. ohh anything u'd like to call me, dear.. heeeee

M.r.B.zaCk said...

Tips nk darah Banyak...

Minum susu kambing yg Fresh2 dr ladang...

Konpom darah anda meningkat...

Liquid said...

waa kcian xdpt menderma tuh...
incek liquid pon xpenh lg derma darah neh, takot jarom..!! agagagagaga =P

M.r.B.zaCk said...

Nasib baik mami jarom x keje doktor..
Wakakak

hannah joe said...

member hana pon nak derma tp xleh..
sbb kurang zat besi.
haha
ramai jugak yg baru2 ni nak derma tp xpass.

mimie kusya said...

ekekeke kesian tau.. keciwa habes.. habes kalu sume tak pas, kurangle penderma darah yg budiman ..seperti sis.. hehehe

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya