Aktiviti Hari Minggu bersama Housemates

Saturday, January 10, 2009

:girl_9:
Salam kamu2.. Heheheh entri kali ni sedikit bosan la sebab tak de gambar lansung.. Well, hari ni aku sangat seronok sbb dpt buat something dengan housemates kesayangan ku.. Pagi2 lagi kami dilawati oleh tuan rumah kami.. Datang mengutip duit sewanya lah of coz..hehehee.. Mr Lai yang baek hati and he said, he treats us like his daughter.. awww so sweet.. setiap kali datang mesti bawak buah tangan.. and this time, he brought two boxes of New Year Orange and 4 bijik buah kelapak muda.. Waww! yummy!! Lepas die balik je, kiteorg trus duduk and mula mengopek buah kelapak itu... masing2 tak reti nak buat..ahh hentam saja.. dan akhirnye dapat rase air kelapa mude yang sangat sodap itu! weeeeee... lepas ni makan limau pulak... yey!
Pastu, kami decide nak bersihkan semak kat belakang rumah... dengan pokok ubi sekali kiteorg tebang.. Ngeh3.. Cangkul punyer cangkul, akhirnye dapat tarik keluar ubi tu.. dan sekarang ubi tu sedang direbus.. hehehehe.. Seronok sangat dapat berbual2 bersama..
Esok kami rancang nak gi berkelah kat air terjun! Malam ni siapkan bahan2 masak, esok pagi trus konvoi pergii.. pergi air terjun mane? akan dirahsiakan dahulu.. okaylah.. Later!

p/s: fuh! teror arh kak Netty bukak kelapa mude.. die kate 1st time dalam hidup mengopek buah kelapa..tabik! hik3

11 comments:

Liquid said...

waa rajin nyek... ade pape ke neh.... hee.
uu berkelah, incek liquid mau ikot skali bley.??! =P

isha said...

nak ikut bleh x???

mimie kusya said...

hehehe..nak ikut eyh? boleh2... jom ramai2.. hehe.. memang dari tahun satu lg nak pergi takpernah berpeluang.. dah nak habes blaja baru ade kesempatan.. mintak2 tak ujan..fuh3

K-A!R-yL or KhairiL's said...

huhu bgs arr ade tuan umah mcm ni
nk ikut skali leh x....

fahmi latiff said...

hai... kalau u all nak ikutt... i pun nak ikut gak...... macam best jer....:)

mimie kusya said...

uiksss.. ramai nyer nak ikut.. kekekeke kene masak lebih la ni... kan nak berkelah...hehehe.. weee syok!

Monkey D Luffy said...

lamanya aku x melapah kelapa muda ni... nyum2

Dakjaat™ said...

nowaday, jarang ada rumah sewa yang bersifat sebaik itu .. kekadang ada gak laa.. tapi ngan penghuni lelaki macam dihina ada ler.. manusia skg ni banyak yang beragam buruk .. kecewa tak habis2.. ;p

seronok ek kalau dapat housemate yang best2.. siap pergi berkelah lagi .. hahahahahaa! ;p

mimie kusya said...

hii dakjaat..btul3.. saye stuju sgt! mse rumah sewa saye yg lame dulu, mmg ade masalah.. hasad dengki & tak matang.. alhamdulillah, lps pindah,saye happy dgn dpt housemate yang baik.. berdoa hari2 jgn ade masalah antara kiteorg.. sbb kalau ade problem, boleh effect pelajaran saye.. heee

Dakjaat™ said...

owh .. masih study .. ingatkan dah kerja ... boleh gak bina kerjaya .. .kuikuikui! ;p

baguslah .. kekalkan hubungan baik dengan housemate.. kalau tak .. susah nak tinggal bersama ..

dakjaat ada gak masalah ngan housemate.. berbau busuk dia punya spray rambut.. nak tegur takut kecik hati plak dia. . huhuhuuhu! ;p so .. dakjaat diam memanjang tak nak tegur .. kang tegur kita plak yang kena pulau dan sebagainya... maklumlah ... dok ngan org melayu ...

mimie kusya said...

ohh biase la tu.. tegur sket nak terasa.. saye amalkan tegur trus.. tp dengan cara lembut.. kalu boleh fikirkan ayat yang tak menyinggung perasaan masing2.. trus terang bile perlu.. hehehe.. tp tula.. kdg2 ade yang takleh terima teguran lansg.. tu yang susah

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya