Berkelah di Air Terjun Bekuk

Monday, January 12, 2009

Yeay! akhirnye dapat jugak berkelah kat air terjun kat JB nih! memang dah lame teringin.. dari tahun satu lagi sampailah tahun akhir nih baru dapat peluang.. ehehehe.. dulu selalu dengar student gi mandi -manda kat air terjun.. weeeee.. ohhh ni jelah gmbar yang aku ade.. aku tengah tunggu bnyk lagi gambar dr kamera kawan aku.. hehehe
Hemmm okay.. Sebelum pergi, aku mintak permission parents (kene mintak permission kerana masih dibawah tanggungan parents okeh..bukan manja) , memang dorang tanak bagi..tapi sebab dah promise akan jaga diri dan bagi macam2 alasan, akhirnye dapat ikut.. yeyyyyyyyy! kalu tak sebab pergi ramai2 memang parents tak bagi... hehehe Herm seingat aku la, last aku mandi-manda kat air terjun ialah mase awal2 sekolah rendah.. pastu selalu gi mandi kat Jeram Linang & Jeram Pasu (mase duk kat Kelantan) .. Wah! bestnye bile teringat kenangan mase kecik2.. family aku memang suke pergi picnic.. pergi ramai2.. Wohhh.. Syok!
Haaaa.. mulenye plan nak gi air terjun kat Belumut.. kat sini orang kate best giler! tapi tempat tuh tengah renovate.. So, kiteorg decide pergi berkelah kat air terjun kat Bekuk.. Perjalanan kesana amik mase dalam 2 jam.. pepagi lagi dah mule masak and kul 11 kiteorg bertolak.. On da way tu, kiteorg ade jugak tersesat jalan.. pi masuk Empangan Bekuk.. jalan masuk ke dalam jauh gak la.. sampai2 tu ade signboard.. DILARANG MASUK! or we shoot! (takde ar die tulis camtu, tapi de gmbar org kene tembak.. kekekeke).. pastu patah balik, masuk jalan utama balik.. Lepas calling2 orang yang berkenaan, kami macam dah tahu jalan dah, alih2 kiteorg terlajak masuk kepedalaman orang asli kot! Muahahaha.. pas tanya, barulah jumpe Hutan Lipur Sg. Bantang, Bekuk! Fuh! hihihihi yang best nyer.. first time tau aku bawak kete advanture ginih.. masuk hutan pastu lalu jalan truk mase masuk pedalaman tuh..hehehe tapi BEST!

Bile dah sampai tuh, dalam pukul 12 tghr lebeh, wooo sangat seronok sbb dah dapat dgr gemersik bunyi-bunyian dalam hutan lipur.. cewah! Mase tengah angkat barang picnic, kiteorg wat satu kejutan kat salah seorang teman kami nih.. miss Pijah! hahaha 9 Januari lepas birthday die.. Mase birthday die, kitoerg wat bodo jer.. just wish cam tu je.. aku terbace kat friendster die, macam sedey je tak de yang celebrate.. akakakaka.. Kiteorg celebrate mase kat sanelah.. hahaha Pijah kene buli! kiteorg belikan die kek.. SURPRISE! hehehe.. terkejut die..
Lepas dah survey and pilih tempat best nak picnic, kami mule bermandi-manda.. kami mandi kat sungai je.. tak naik kat air terjun.. sebab ramai guys.. ahaks.. Ramai jugak ar orang yang datang.. Maklumlah hari minggu.. Bile masuk air, perghhhh GILER SEJUK! aku sejuk2 yang takleh tahan nih.. lemak takde.. ahahahaha.. aku mandi kejap je.. dalam 1 jam lebeh je.. Lepas dah habes mandi dan main air, aku naik.. aku jadi tukang jaga barang.. heheh mase tu lah menikmati panorama indah kat situ.. bukan skodeng yer.. hihihi.. Dorang nih mandi pastu makan.. pastu masuk air balik.. then makan lagih..pastu mandi pulak.. hahaha.. macam tulah sampai kul 4.30 petang.. aku yang tak tahan sejuk woooo.. Selepas itu, kami konvoilah pulang..

Akhir kata, sangat BESTLAH picnic kali nih! Terima Kasih semua

!

p/s: Maaf, gambar mase bermandi-manda tidak dapat disiarkan kerana menghormati kawan-kawan serta orang2 disekeliling yang turut bermandi manda.. hehehehe..

11 comments:

Fatul Akrul Ramli said...

da lame x mndi air trjun tu,
ingt lg ke cmne nk mndi?
kihkih..
:P

mimie kusya said...

hahahah..huih..redah je.. terjun trus dalam air tu.. pastu main2 percik air..hik3.. okayla tu

asna cute said...

Wahh beshhhhh toiiiii~ =)

Dakjaat™ said...

derrhhhhH!!! best gilerrrr!!!!!!! (kusya yang gile..not me!) miahahahahaha! ;p

sejok tak air terjun tu?? boleh rendam air cokolat tak?? ehehehehe!

bestnyer.... dah lama tak bersantai camtu ngan member2... huhuuuhuhhuh!

pssttt! lain kali pergi ajak sekali tau~ tak nak ajak pun kena ajak jugak la yer .. hahahahaha! ;p

BaNy n IeN@z said...

BESHNYER,,
bekok kat labis kan kak??
kan kat jb..
=D
IENAZ slalu jg g ct

thejijie said...

uiyyooo..cam besstt jerkkk!!!

K-A!R-yL or KhairiL's said...

wahhh besh arr mmcm 2...
agk² ble nk gi ag

leh le nk join pas ni
hehe

mimie kusya said...

Asna: Best giler tau asna.. lain kali leh la join.. kiter try gi belumut lak ek..hehehe

Dakjaat: pergh..mmg giler! giler sbb air die sejuk arghh..heheheh ohh boleh2.. lain kali kiter konvoi lagi ramai2 kay..

Ienaz.. yup2..dekat2 dgn labis.. first time drive & sampai sane..weee

GG: besh giler yang.. nnti bile k.long nak grad nnti, nak ajak GG jalan2 tempat best kat BP kay.. muaxxx

Khairil: Hehehee.. agak2 eyh.. herm.. ntahla tu.. takpe.. nnti kite konvoi geng2 blogger lak yer..weheee

Liquid said...

uih... cm besh jek..!! tp x gangster r kan bru sejam mandi dh naek atas..!! hahaha. =P

mimie kusya said...

hahahah.. tula pasal. org laen kat berjam2 mandi..ekekeke.. sejuknye smpai ke tukang woooo

aDDamS said...

naper gamba sy xde pon??? mne pg..musykil nie..hihi

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya