Bermulanya Semester Akhir

Tuesday, December 30, 2008

Assalamualaikumm kamu! hehehe lame tak update erk..tak terlambat lagi kan nak ucap Salam Maal Hijrah buat teman bloggerku semua..hehehe.. Well,saje nak cite.. hari ni da mula masuk sem baru.. last semester di UTHM ini.. tak sangka dah nak habes blaja.. habes sem ni, genaplah 4 tahun disini.. result sem lepas tak gempak mcm dulu2 lagih..huhu sedey2 ayayaya.. xpe.. sem last ni kene struggle lagi.. Semoga aku berjaya sem ini..hehehe.. hemmm.. Sampai sini hari Ahad, semalam baru siap kemas rumah sewa ini.. sebulan tinggal, umah berhabuk giler bukan main oii, mak aiiihh.. hehehe.. Buah hati saye, Adam teman balik sini.. takut balik sorang.. bukan tak reti, tp pape jadik, aku ni cepat panik.. ahaks.. Lepas hantar aku balik, die balik naik bas.. heee cian die.. Thanx sayang!

Sementara tunggu die naik bas malam tadi, kiteorg ingat nak enjoy dulu.. kiteorg merayau sume shopping mall kat BP.. tp sume pusat hiburan tutup macam pusat bowling, cinemas, sempena Maal Hijrah..hehehe pastu dari pagi tatau nak buat pe kat Batu Pahat ni..so, kiteorg merayau-rayau la kat sekitar sini.. sume tempat pergi termasuk lah singgah kat Tasik Y.. Tahu tak knp name die Tasik Y? hee mesti korang dpt agak punyer.. yep sebab bentuk tasik tu bentuk Y.. hehe saje nak perkenalkan salah satu tempat menarik kat BP ni.. kat sini cam tasik titiwangsa ar.. saje jalan2 makan hangin.. nak pergi pantai tersgtlah panas..then, nak dekat kul 7.30, tepakse bubye si dia pergi..huuuu.. sedey..heeee takpe..next week jumpe lagi..
Ohh..mase sampai2 BP agak terkejut jugak la.. baru sebulan tinggal dah banyak perubahan disini..hik3 ..Kire okaylah, dulu Adam cite mase die 1st year kat UTHM ni, bosan gler sebab takde pe.. tp skrg bnyk shopping mall yang ade macam CareFour,BP Mall n de baru bukak, Square one. Dulu de Summit BP je..pastu Mcd de Drive Thru pon dah bukak.. bertuah intake baru.. sume dah de skrg.. UTHM pon tgh naik taraf perkhidmatan setaraf dgn name Universiti.. skrg nih pon tgh renovate jalan.. jam dlm UTHM.. Nak parking pon shusah.. td pon ade member kene bagi amaran sbb parking tempat dekan2..opss.. dah nak kul 2..nak g kelas ni.. daaaaa

p/s: kepada kawan2, selamat kembali ke sekolah..ahaks

9 comments:

Fatul Akrul Ramli said...

slamat kmbali ke sekolah!
eh silap,
slamat kmbali ke u~
ngee~
:P
blaja leklok

mimie kusya said...

heeee...time kacihhhh Fatul! baik! insyallah..tq

Monkey D Luffy said...

semoga berjaya di sem baru

mimie kusya said...

hehe.. insyallah! saye cube! trima kasih!

.Anna. said...

square one?
katne tu sis?

:)

mimie kusya said...

ohh kat carrefour yang.. ade MBO cinemas lagi.. tp lum bukak..keh3..square one die cntum dgn carrefour..hehe

isha said...

ha ha mls nak gie skolah

Liquid said...

uuu... slamat kmbali study ek...
study study jgk apdet jgn lupe taw.... ehehehehe =P

mimie kusya said...

Isha: huish.. jgn malas2 kay syg..hehehe

Liquid: hehehe baik! semestinya takkan dilupe updatenye..heheh kamu pon okeh!

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya