Sayunye.. Aku DiTinggalkan..

Tuesday, December 23, 2008

Hi guys.. salammsss.. ohh.. ape yang kene tinggal? hahahha.. hoo..takde pe pon.. actually hari ni sepatutnya kami satu family ingat nak pergi Cameron Highlands.. ayah ade mesyuarat esok.. So ingat saje nak g stay sane 2-3 hari.. Dah siap2 pagi td, tetibe kereta Naza rosak pulak.. tak bleh start enjin.. panggil mechanic but then die ckp kene masuk workshop.. aduhaii..


Bincang punye bincang, sume setuju sanggup berhimpit2 naik persona je.. After that, my dad said someone must stay at home incase kereta dah bleh siap dibaiki.. wawawawa.. So, finally, me n GG yang kene stay .. Wakakaka.. huhu.. Baru ingat nak jalan2 hirup udara sejuk kat sane.. nak mam strawberry segar.. Mama asked my aunty, mummy stay with us tonite.. hehehe.. takpelah.. leh layan celoteh Aina n dukung baby Rayyan.. Herm.. Memang dah bnyk kali g cameron, tp tak pernah puas..
I LOVE CAMERON HIGHLANDS!

You wanna know what makes me never bored to go there? haaa...sebab kat situlah antaranye ade banyak memori paling bermakna bagi aku.. kenape aku kate bermakne? Disitulah aku bertemu org yang berjaya tawan hatiku.. Cewah!
September, 2006....

Aku joined Videography club aku, pergi buat lawatan ke Cameron Highlands.. Mase tuh tgh cuti semester.. Kami diberi tugasan untuk buat rakaman video mengikut tajuk-tajuk yang masing2 dapat.. Group aku dapat tajuk tempat2 menarik yang boleh dilawati.. Hehehe.. Mase tu syukur dapat tajuk tuh.. sgtlah senang... lagi2 dapat group yang paling best! Group paling gile2 & sporting habes.. hehehe.. Encik Adam, group dgn member2 kelas die.. Mase tu masing takde perasaan pape (Tipula.. saye sebenarnye dah jatuh cinta pandang pertama kat die tp ingat dier dah berpunye..so saye simpan perasaan saye tu..buat bodoh jeee.. SS kot )... So.. ble sampai je sane, sume group masing2 ikut kreativiti sendiri shoot gmbar.. setiap tempat yang kiteorg pergi, sume group akan buat hal sendiri.. Best sgt ble ingat kenangan dengan group aku.. mcm2 kitorg wat same2 ..

hehehe.. haaa? ohh him? die dgn group dielah.. Well, satu sebab aku ingat die dah berpunye sbb die sgt rapat dgn sorang girl ni, i used to call her Kak Alia..hik3... lagipon ade satu malam kami buat gathering, kene cite pasal diri masing2 and tukar-tukar present .. so, mase tu baru aku tau name penuh die.. yang aku tahu name die Adam je.. and then, someone tny die status die.. and he said " its complicated ".. hihiihii.. aku ade jugak pernah borak dgn die sekali due.. tu pon sbb member group aku kenal die.. hehehe.. After sume dah siap shoot tu, kene balik siapkan tugasan masing-masing tu.. Kene edit and masukkan suara.. aku sgt minat wat video tu.. hehehe... and finally, bile sampai hari last day kat Cameron, bus decide lalu highway ke KL sbb ade yang nak stop kat KL.. Akulah antaranya.. tak sangka la pulak die pon trun same.. Then baru ingat die duk Sentul.. bus berhenti kat satu hentian ni..mase tu malam dah.. aku lupe lah pulak name hentian tu.. Nak citenyer, mase tu aunty aku, mummy n husband die tunggu aku kat hentian tu.. Hentian tu takde org lansung.. teksi pon takde.. Hemm.. So, sbb risaukan member perempuan lain, dorang tumpang aku.. tinggal yang boys je.. dorang kene pandai-pandai cari teksi sendiri.. so, tinggallah die dgn budak-budak lain.. huhuhu.. Sedey tau!

Then, lepas daripada tu, aku ingat aku takkan jumpe die lagi.. tp tak.. mcm ade jodoh plak.. aku berpeluang kenal die.. Mula-mula kami kwn biase je.. pastu, JENG JENG JENG!.. jadi Rahsia lah pulak yeh.. hik3 ...

Just Wanna Say...

I'M HAPPY COZ I GOT A CHANCE TO KNOW U, SAYANG!

(p/s: alamak.. terlajak gi crite kenangan lame plak.. ahaks. okaylah..)

~THE END~

5 comments:

Monkey D Luffy said...

ada gaya ler pegang kamera tu.

p/s: napa x larik jer ke cameroon sana

MOHD. ADHA BIN MOHD. ZAIN said...

salam... visit & add blog :

MOHD. ADHA BIN MOHD. ZAIN said...

www.myadha.com

mimie kusya said...

alerrr...pe promote website kat sini nih??? %$%&@#@

hannah joe said...

cameron highland best kan?
pergi bnyk kali pon xborink.


oho...rupanya ceni kisah hampir-nak-berchenta sis dgn abg adam tu.
:P

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya