The Best Weekend!

Sunday, December 21, 2008

Hey! Guess what? ahaaa.. This morning, i went to UIA, Gombak to see that some kind of International Robotic Exhibitions.. Adam, selaku bf saye, my Mr Robot, yang ajak kiteorg.. hehe.. teruja sangat tgk robot2 hasil idea dan ciptaan budak2 universiti. UIA jadi tuan rumah kali ni.. .. ade dari Korea,Thailand, Jepun and lain-lain lagi.. Adam kata, Malaysia teror tau cipta robot.. Malaysia antara ranking ke-2 dunia.. Pergh.. tabik lah.. macam2 jenis, rupa, fungsi dan kelebihan.. ade yang besar, yang kecik, yang comel, boleh menari, dan macam2 lagi lah.. paling aku suke robot yang aku, adam, alan dan GG naik .. lupe dah namenye.. kita naik robot tu macam naik motor la.. hanya perlu mahir imbang badan je.. sonok sangat tapi aku le yang paling failed imbang badan.. malu sgt sbb ble sampai turn aku yang cube, ramai pulak la org yg nengok nye.. jadi nervous.. kuang3 ... kiteog pergi tadi pon tak bnyk robot dah yang dipamerkan.. sebab hari ni hari last.. sob...sob..sob.. takpe.. at least tengok jugak kan.. Teringat waktu Adam kendalikan robot mase tahun akhir die kat UTHM.. die bnyk masuk pertandingan robot.. sangat suke tengok! Tadi pon die bagi kiteorg tgk robot yang die buat untuk syarikat baru tempat die keje, Sasbadi & LEGO..Teror lah! pandai sayangku! Keje die kan, hari2 main robot.. fuh! keje paling best & rileks.. heeee

Photobucket
Photobucket

Dah habes tgk robot, kiteorg gi jalan2 kat The Curve, Damansara.. tu 1st time aku pergi.. ngeh3.... Best jugak la round situ.. besauuu.. mase kat situ, sambutan krismas sgt meriah! kiteorg ade gak snap gmbr kat pokok krismas yang indah..hehe..pastu GG n Alan tgk movie kat CineLeisure.. Aku malas ikut tgk movie sbb semalam dah date tgk movie gak, cite Australia...



So, aku amik peluang jalan2 je dalam mall tu.. pusing punye pusing, aku ade masuk kedai Daiso Japan.. Huih.. aku n Adam excited gile masuk kedai tu.. Die kedai borong barang2 dari Jepun.. sume item harga RM5 sahaja..tak kire kecik ke besar ke, tetap RM5! yang best nyer, mcm2 bende menarik ade! seyesss.. sume unik dan kreatif! Fuh, aku bantai borong bnyak sebab aku rase sgt berbaloi..hehehe.. okayla tu.. memang simpan duit untuk beli bende sebegitu.. hehehe.. Insyallah, ade mase & duit, nak pergi lagiii..heeee... (pstt.. boleh eh yang??.. hehehe)

Antara barang-barang dibeli kat kedai tu..Ni beli yang diperlukan aje.. kalu ikut hati, bende yang unik tu sume nak beli..ahaha.. hemm.. beli Heart pattern present paper, cute pink mini box,high lighter 6 colors, Heart pattern utk letak depan pintu, pewangi cubboard, under bed organizer bag dan Heart pattern Gel seal untuk letak pada cermin..hehe.. comel!

Photobucket

Haaaa....iNi die... Johnny 5 Robot Mr Adam buat! weee

~ THE END~

5 comments:

Attila razmie said...

wah..sonoknye kamu mimie..xpelah nnti da kwen senang xyah upah org gaji dah kan..huhu mr robot ada untuk membantu..hehe

Liquid said...

uuu... beznye.... incek liquid kecik2 dlu ade bercita2 nk jadi robot2 cmneh..!! tp yg besar ar... ehehehehe

mimie kusya said...

Attila: ahahahaha.. btul2! my mom pon siap dah tempah satu..kih3.. kalu gune robot, takdela masalah org gaji lari dr umah yer..ahaks

Liquid: huyooo.. ckp psl jadi robot.. smlm ade tgk topeng optimus prime, transformers.. kalu kiter berckp, kuar suara garau dier..woo.. kalu ade suit robot yang perlukan gune org, saye rekomen awk yer..hehehe

Attila razmie said...

hahaha..tp masalah jugak klu nk marah dia wat salah..huhu ye lah dia mana ada perasaan kn, klu kita maki ke apa ke sure dia wat bodo je..uhu xde feeling nak membebel..hehe =)

Monkey D Luffy said...

yang baju hitam tu robot buatan mana?

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya