BabySitting Day

Wednesday, December 24, 2008

Salam semua! Hemm hari ni takde pe nak cite sgt.. Family aku balik dr Cameron highlands hari ni.. pergi sehari je.. kihkihkih.. Hari ni aku jd baby sitter fulltime, jaga mek Aina.. Aku siap layan die menyanyi lagu mcm2.. Lagu Barney, Thomas & friends, Noddy, Bob The builder.. Then aku download bnyk lagu kanak2... Budak Aina budak baik tp kdg2 degil.. aiyoo.. Ahahaha.. Mase die tido, aku n mummy die amik peluang g beli brg dapur kat EconSave.. bawak baby Rayyan same.. Lepas balik, aku n GG start memasak.. BURP! Alhamdulillah.. Then, petang aku bwk Aina jalan2 depan umah.. haih..dah jarang layan bebudak.. Dulu, mase jage adik aku yang last, selalu sorong kerete jalan depan umah.. ahaks.. okaylah nak jawab tag ni..

Photobucket

:snow07:

~DiTag oleh Zann~

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
bende ek? My laptop kot..hehe kalu takde laptopku, my life would be so bored..
2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
Im not working yet.. so sume gune duit ayah.. hehe
3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
Kat pantai kat kampung ku.. ataupun kat Pulau Perhentian dekat kampung..ahaks.. impian sahaja meh..
4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
Insyallah.. sampai ke gerbang perkahwinan dan hingga ke anak cucu..
5. Adakah anda dilamun cinta?
Alhamdulillah.. ya saya..weeee
6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam?
McD.. bersama si die dan adik2
7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
ntahla..lama tak beli buku..
8. Apakah nama penuh kamu?
Tengku syamimi Binti Tuan Ab Rahman.. knp perlu tny?
9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
my mama
10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
Mak Mr Adam..heee
11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
Mama,GG,Mr Adam,Mummy.. n my entire family
12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?
Kat rumah sewa skrg basuh sendiri..dulu ade washing machine..but then akak serumah dah pindah..
13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?
tempat2 sejuk..walaupun saye tak bleh duk tempt sejuk.. ahaha
14. Pelukan atau ciuman?
Nak dua-dua
15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
Dia lelaki, Namanya Zann, Die dr Sabah, Tag ni 1st tag die..
16. 8 perkara yang amat saya gilai
cake, babies, ape saje brgn pink (sampai ke tua minat pink), shopping, online, brgn cute
17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
Mak aiii, Huyooo, Biar betul? , seyes? , Ek eleh
18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.
buku yang bace pon majalah mama beli.. Wanita, Keluarga, Rapi, Anjung seri..
19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.
My Baby You - Marc Anthony, Baby One More Time - Britney Spears, LOVE - Ashley Simpson, Show Me The Meaning Of Being Lonely - Backstreet Boys, The Reason - Hoobastank, Because Of you - Kelly Clarkson, In The End - Linkin Park, Say it Again - Marie Digby
19. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
Kene bijak bergaul dgn org, berkawan biar beribu, kene pandai berdikari,jgn berharap pada org semata-mata, bijak berbelanja..
20. Mari men'tag' 8 orang lain.
tanak..kah3

4 comments:

Eazy Izzuddin said...

oopss...
ayat same?
with thejijie
otak same kot...
ehehe
xD

Monkey D Luffy said...

boleh jadik ibu mithali ni

Liquid said...

ow... bley ar bukak tabika dh pasneh... heehee.
uu same la kite suke lagu bsb yang show me the meaning tuh.... =)

mimie kusya said...

Kapten: hehe..insyallah2

Liquid: hooo dulu mmg ade impian gak ak bukak nursery jge budak2..kh3.. owh lagu tu mmg best..tak pernah bosan

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya