Lawatan sehari ke Hilti

Saturday, February 7, 2009

Ehey!! how's going?? lamenye daku menyepi.. hehehehe.. takde pe sgt nak cite untuk entri kali nih.. seperti yg aku ckp pada entri lepas, aku memang sgt bz bz bz.. eheemmm.. dalam pada bz tuh, ade jugak keje berjalan.. tapi bukan jengjalan riang ria suke suki tau, tapi jengjalan mencarik ilmu.. ewah! Semalam kelas aku pergi wat lawatan kat Hilti.. Haaa korang mesti jrg dgr name syarikat ni kan.. ianya syarikat pembekal bahan binaan yg terletak kat Subang Jaya.. pergi dengan due bus dgn seramai 80 sekawan.. kekeke..ayat ntah pape...

Memandangkan kene bertolak dr Batu Pahat ke KL, seawal 6.30 pagi dah ade kat tempat tunggu bus.. kalau korang nak tahu, syarikat Hilti ni bukan pembekal bahan binaan dan peralatan biase2 tau, tp sume equipment die canggih2.. sangat kagum la.. equipment die memudahkan keje dan juga mempunyai ciri2 keselamatan yang sgt bagus.. bile dah alat canggih, of coz la harga mahal kan.. harga sesatu alat tu mencecah ribuan or ratusan ribu tau.. perghh! nak demo alat die pon takut tauu.. kat situ kami didedahkan dengan teori-teori dan application alat2 yg mereka design.. hehehehe.. tapi aku kurang minat la dlm construction ni.. camne tuuu.. ekekeke.. aku lebeh minat building.. wehehehe selain dgr ceramah (aku yg terhangguk2 faham tu or a.k.a tido), die de tunjuk demo.. aku pon tak ketinggalan try main alat2 tuh.. takut memang takut, tapi kalau tak cube rugi..
Lawatan mcm ni penting untuk bebudak yg jadi engineer awam.. mane tau leh bukak syarikat sendiri pulak lepas nih kan.. leh create alat sendiri bg memudahkan keje dalam pembinaan.. mungkin ni la lawatan terakhir untuk kami.. lepas ni bawak haluan masing-masing.. sob sob.. hehehe lepas dah habes lawatan, kami trus pulang ke BP.. fuh! penat jgn dikatalah.. sampai BP dalam kul 12 mlm.. sebab bus sesat daa... hehehe.. tu yg hari ni baru update.. yang paling tak bestnye, kene buat report lawatan.. arghh bertmbah lagi keje aku... ayayaya.. sabo sabo..hehehe.. okayla..later!


p/s: Next week nak gi buat lawatan group ke Dewan Filharmonik Petronas.. haaa yg tu aku suke!

8 comments:

KhairiL's said...

wahh, besh le kan dpt gi mcm tu

mimie kusya said...

hehehe best la jugak.. dpt pengalaman n ilmu.. mmg sgt kagum la alat2 die..

Ajwin Ajeera said...

sis ni cantikla..
mesti ramai peminat kn~
hee

mimie kusya said...

aiyaii.. heee malu2.. thnx dear..xde la .. sis kuwus kering jek.. tak cantiks pon.. alalala..

Liquid said...

waa cm besh jek..!! heehee.
lecturer soh antar report awk antar la entry yg awk baru apdet neh..!! ehehehe

mimie kusya said...

hahaha..btul jugak.. gmbr pon dah ade.. isi report pon dah tulis ek.. genius2 la incek liquid.. kekekeke

miss yatie_pinky said...

beznye dpat g lawatan..ngee..x)
lg2 dpat g ramai2 ngn mmber.
cik mimi jgn lpe view n follow ma blog 2..x)
www.yattpinkymaniac.blogspot.com

mimie kusya said...

ohh thnx dear! okay i will

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya