Entri yang ke-100

Saturday, February 21, 2009

Believe it or not, entri saya kali ni adalah yang ke-100! wohoooo! yipiieee hoooorayy! ahaha.. maybe tak banyak nilai nye tapi kire okay la.. coz i started blogging since September 2008.. hehehe well let see, ape nak cerita ya.. hemm hemm.. hehe tatau nak cite pe.. any idea? okayla saya cerita je la ape saya buat hari ni.. tatau nak cite pe kan..
Haaa hari ni saya buat sesi discussion dengan penyelia PSM saya.. bukan satu..bukan dua tapi TIGA orang penyelia.. hahahaa.. kalu org dengar mesti tekejut kan... haaa itula hakikat nya.. Penyelia saya 2 org dari bahagian engineering, Puan Azeanita & Dr Chan dan seorang lagi adalah dari bahagian Islamic, Ustazah Halimi.. Hari ni lah baru 1st time, kami duduk semeja dan berbincang bersama2.. agak susah untuk kami semua duduk semeja, maklumlah, masing2 sibuk dengan hal sendiri.. memule sekali, saya kene present apa progress PSM saya dan apa masalah2 yang saya hadapi.. lepas present tu, kami bincang satu persatu.. Alhamdulillah sangat, mereka sangat concerned pasal saya.. mereka risaukan saya, mereka bagi kata semangat pada saya.. Saya sangat bertuah memiliki mereka..Mereka banyak memberi saya guide.. They are all good! sangat arif handle student.. dats why student bawah penyeliaan mereka boleh dikatakan tidak tertekan.. mungkin beberapa entri lepas, saya ada merungut pasal kerja yang banyak, but after today, bersyukur sangat, semangat PSM saya dah datang semula.. Saya makin bersemangat sbb kalau saya berjaya capai objektif, ianya memberi satu kebaikan dan manfaat kepada kita semua.. saya rase seronok sangat dapat bagi pendapat dan dengar pendapat dorang masa berbincang.. Walaupun dorang bagi saya kerja, ianya untuk kebaikan saya jugak.. saya harus buat dengan seikhlas hati.. Bayangkan, kalau projek saya berjaya, projek saya akan diaplikasikan pada masjid2 dan akan membantu serta beri kemudahan pada umat Islam.. semoga saya dapat buat dengan sebaik mungkin.. amin.. hehehe..

Then, lepas discussion, around 1 pm, saya bergegas pergi ke masjid UTHM.. Mesti korang pelik kan kenapa saya perlu bergegas kesitu.. bukan ke lelaki je perlu kemasjid untuk solat Jumaat.. yang saya terhegeh2 nak kesitu buat hape.. kikikikiki.. sebenarnye itu salah satu method saya nak anggarkan penggunaan air kat masjid tu.. saya kene count berapa org yang dtg sembahyang.. bayangkan, masjid ade 4 pintu masuk, macam mana saya nak kire.. nak masuk tak boleh.. ahahaha kang menjerit semua kang.. so saya duduk kat depan library.. library tu bersebelahan je dengan masjid.. saya duk situ tunggu semua guys datang menunaikan solat.. mase duduk tu, saya rase sedikit janggal la.. sebab lelaki ramai lalu depan saya.. semua pandang2 saya dengn muke yang pelik dan ade yang gelak2 yelah kan, bayangkan, waktu2 mcm tu ade perempuan kat area masjid..nak tayang muke hape.. dalam hati saya, sabar2..buat muke tak malu jer.. kerje punye pasal.. mase dorang solat, saya cepat-cepat kire, dan bile semua nak selesai solat, saya trus blah.. Fuh! tapi nextweek kene buat lagi.. smpailah 4 minggu..mesti dorang duk pelik saya asyik duk situ setiap hr jumaat..ahahaha papelah.. asalkan keje saya siap! hehehehe
Ni pon saye baru balik dari stesen bas Machap.. hantar Hanim kat bus stand Machap.. hehe 1st time borak dgn Hanim.. ngeh3..okayla.. udah ngantuk.. Chow! Salam

~THE END~

21 comments:

Benrauf said...

da lame xgi masjid ito

Ajwin Ajeera said...

Congrats Sis!
hehe

mimie kusya said...

Benrauf: kikikiki..baik ko gi sekali sekala..nnti bile dah grad ko mesti rindu..hik3

Awin: Hehehe.. thnx sayang! truskan berusaha..!

KhairiL's said...

rajin menulis
sbb tu dh smpai entry ke 100
tahniah²


#jeles mcm ni
HAHA

mimie kusya said...

hehehe sile jeles kay..kikikiki cewah.. suke mcm menang peraduan plak.. akan merajinkan diri smpai cecah entry ke 200 lak.. wah!

anim said...

dah ke-100 ke? huuu~~ hebat la.. ;)

anyway, thanks sbb temankan awin hntar anim kat machap..nice to know u..hehe!

Liquid said...

waa entry 100 suda... incek liquid lame lagik mau smpai itu 100. sampai t igt mau buat party buih la dirumah. mau join x cik mimie..?!! agagagagaga

mimie kusya said...

Anim:hehehe.. my pleasure dear.. at least i get a chance to know u a bit..kih3..tahun akhir baru dpt borak2 same.. :P

Liquid: Waw! parti buih??? mcm menarik tuu..kikikiki.. mau mau! :P

M.r.B.zaCk said...

Lor...

Ingatkn tunggu Adm..

wahehehehe

Naz said...

perghh... rajin sungguh kamu ni update. teruskan sehingga n3 ke 200.

mimie kusya said...

heheheh.. yeah! saya rajin update sbb ade kalenye saya bosan, kdg2 sbb bnyk aktiviti saya buat yg saya ceritakan..heheh..

Naz said...

seronokkan bila buat n3 pastu dpt bnyk respon.

hannah joe said...

congratulasi!

mimie kusya said...

hehheheh thnx my dear hannah! :) weee

Miss Hazzy said...

congrats

but dear u looks stunning everyday...makin comel hazzy tgok...

nuRRis said...

wahahah...gamba tak clearla plak,,,
ni kira sabotaj nih...

mimie kusya said...

hazzy: heee de jgk puji kite comel..tqtqtqtq my dear hazzy.. i lub u lah! hehehe

Awen my daling:ahahaha..btul la tu..kite blur2 gmbr kamu..ehe mane de sabotaj.. mybe sbb lampu terang sgt kot.. kikiki

nashrex said...

tajuk per ni? cam gmpak psm ko...

Mr BuLans Asphyxiated said...

Congrats!!!
pecah rekod mana ni..
btw.. salam singgah..

farah liyana said...

tahniah untuk entry ke 100!

:)

mimie kusya said...

trime kasih2! hehehe

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya