Dewan Filharmonik Petronas

Friday, February 13, 2009

Heyyy! Salam semuaaaa.. apa kabar? hehehe tgh mengantuk setadi sebenarnye ni.. esok ade test.. ni nak amik mood nak mule setadi jap.. baru de mase nak setadi seh..huhuhu risau bangat nih.. tapi tetap post entri meh..hehehehe
Okay, seperti yang saye cakap hari tu, group saye de buat lawatan ke Dewan Filharmonik Petronas di KLCC semalam.. Excited lebih tuuuu mase nak pergi.. hehehe u know what, janji dengan encik yg incharge tu jumpe pukul 11 pagi.. so, dengan hati yg excited nih, kul 5.30 pagi dah bertolak ke KL dari Batu Pahat.. ahaks.. bukan pe, takut smpai lambat, die kate ape lak budak UTHM nih.. janji takleh pakai kan.. Haaaa.. First time bwk kat highway dalam gelap nih.. seb baik ade peneman aku drive.. die tak tido pon sepanjang saye drive.. thanx to Kamarul.. hehehe.. disebabkan takut mengantuk, saye bawak 140-150 km/j.. kih3 jalan lengang jek.. kecuali lori2 hantu je banyak.. smpailah KL dalam kul 9 pagi.. hehe ade lagi 2 jam nak kul 11.. tapi decide pegi sane trus.. dari jalan lengang, masuk ke jalan sesak lak.. adeh.. ni yg saye benci KL nih.. TRAFFIC JAM! memang LOS E kot (level kesesakan jalan menunjukkan terlalu sesak nye jalan tu).
Then sesampai tuh, call encik tu kate dah smpai.. U all nak tau, mase tu kul 9.15 pagi.. die kate "u all datang sekarang, pukul 10.30 dewan ade rehearsal" .. Mak aiiiii.. dengar tuh trus frust menonggeng.. adoi... tak bleh kacau ahh.. kiteorg baget, leh interbiu die dlm 3-4 jam.. sekali sejam jek.. huhu.. kami masuk tak smpai 15 minit, sempat shoot sket je video dlm tu, org yg nak buat rehearsal tu masuk, so kami interbiu kat dlm blek mesyuarat.. gune videocam dgr die jawap soalan-soalan kami.. pastu die ckp kamu dtg la after 5pm.. then kami kate OK jela.. mase tuh bru 10.30 pagi.. so kami decide jalan-jalan dlm Suria KLCC..
Hehehe nak cite nye, hampir sume level, sume kedai kami masuk.. jenguk2 baju nak gi dinner.. hehehe jenguk je.. pastu dah habis sume jalan kat dalam, kami jalan kat luar pulak.. duk melepak kat atas bukit kat taman KLCC.. snap2 gmbar smpai kul 4.. then kul 4 kami naik kat SkyBridge di Twin Towers.. baru dapat peluang jenguk dari atas sane.. saye GAYAT! ahahaha tapi demi amik gmbr, saye memberanikan diri jugak.. weeee..
Pastu tibelah kul 5 ptg, kami naik balik jumpe encik tu.. Die bagi masuk dewan filharmonik tu.. then..huuu kenapa gelap gelitaaa.... die bagi mase 5 minit amik gmbr... camne nak amik gmbr dlm kegelapan sebegituuu.. ?? without say a word.. kami amik jela gambr.. seb baik de flash.. nampak le jugak.. haih.. pastu balik dengan hati yg sedikit keciwa.. encik tu okay bagi penerangan yang bagus..tpi tula mungkin die tak sempat kot nak layan lame-lame .. keciwa sebab saye tak dpt nak amik gmbr dlm tu.. dpt snap gmbr sekeliling die je.. ahhahahaha.. takpelah.. papepon, terima kasih encik Arnan! trima kasih sbb layan jugak kami walaupon encik bz.. hehe..asalkan dpt siapkan report projek dah cukup baik.. hehehe ..Then hari ni baru bertolak pulang ke BP.. smpai-smpai trus kene study..aiyakkk.. hehehe okayla.. tu je nak cite.. mau mule setadi.. chow!


p/s: perasan tak aku gune "saye"? ekekeke.. so, yg mane okay? gune bahasa diri "aku"or "saya"? ahaks

11 comments:

KhairiL's said...

sonok la mcm ni
bkn suma org suka2 hati dpt masuk

AHAH

MuhD NoR AzyM said...

menjawab persoalan "p/s" hehe.

Saye = comel..
Aku = Ganaz skit!

HAha..

p/s: apakata guna patik ke..hamba ke..hihi

Fatul Akrul Ramli said...

haa..
lpas ni wat lawatan kat universiti teknologi PETRONAS pulak ye..
hihi..
:P

ChiLaBaey's said...

Bestnye dapat masuk situ... saya pun teringin juga nak masuk tengok.... :)

mimie kusya said...

Khairil: heeee sgt sonok! dpt pengalaman tauu.. mmg kagum mase mule2 masuk tuu.. sgt cantik dan design akustik die which is the best! at least i learn sumting..hehe

Azym:ahahha.. tak menjawab tuu.. saye comel tp aku ganaz skit ek.. due2 okay wut..kekeke.. erkk patik? yerrr gune time ckp dgn sedara2 je kot..

Fatul:ewah! UTP plak erk..hehehe insyallah2.. de event best2 bgtau la saye hehe

ChilaBaey:ohhh try la tgk concert die.. nak promote nih.. harga satu show just worth RM 15 jee.. student RM 10! mcm kite gi tgk wayang je! tp dgr orchestra best tau! saye pon dah jatuh centa! naanti nak ajak si dia.. weeeee

Liquid said...

Ajak si dia..??! Si Incek liquid neh xmo ajak jugak kew..??!! agagagaga =P

mimie kusya said...

ahahah.. dgn incek liquid lain sesi la bleh? kekekeke :P

kueh bakar said...

minah rempit ropanya..ahakss

mimie kusya said...

hehe kdg2 :P

Meen Zuleyka said...

salam....

nk jwb p/s tu

nak slmt guna nama sendiri...

mimie kusya said...

salam
hehehe btul2.. dulu selalu gune name sendiri, tp bile kawan2 duk gune "aku" "kau", jdi terbiase,,heeee
thnx meen!

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya