Akhirnya

Monday, February 16, 2009

Setelah lama dikau kutunggu, akhirnya dapat juga aku memeluk dirimu.. ketiadaanmu membuatkan aku resah tidak menentu dan gundah gulana sentiasa.. sehingga ke pelusuk dan segenap tempat aku mencari-cari, namun aku gagal.. gagal mencari dirimu.. aku resah dan terus resah.. walaupun begitu, aku tetapkan hati untuk mencarimu.. aku sangat memerlukanmu.. mujurlah seorang teman mengetahui dimana dirimu berada.. aku bersyukur!
Ohhh KLORIN!
sungguh susah aku nak cari kau! huh!
Akhirnye saya dapat jumpe kedai yang jual klorin powder nih.. punyela susah nak carik die.. penting nak buat ujikaji perawatan air.. mujur Kak Shimah bagi cadangan suruh cari Kedai Saintifik Bersatu, tempat yang same penyelia die belikan chemical reagent die.. last week saya dah try cari kedai tu dengan kak shimah, tapi tak jumpe.. pastu try call kedai tu, cine tu kate kedai die kat restoran Beriani gam yang popular.. alamak! saya tatau la pulak kedai tu kat mane.. tak popular la tu bagi saya.. carik punyer carik tak jumpe.. last-last balik je dengan perasaan hampa.. then semalam saya tanya member saya, Hariz, die bagi guide pegi kat kedai-kedai berhampiran beriani gam tu.. Then hari ni saya mintak tolong Awen temankan.. Terima Kasih awen tolong temankan mie ya.. I LUB U! hehehe maka bermulalah pencarian kedai tu.. pegi2 tuh kan, aihh banyak la pulak kedainye.. mane nak carik kedai beriani gam ni.. carik dan trus cari, tak jumpe gak.. last2 tanya orang.. die kate belok blablabla.. pastu YES! jumpe pun Restoran Beriani Power.. aih! mane kedai Saintifik Bersatu nye????? ayayayya.. pastu call kedai Saintifik Bersatu tu balik, tanya punye tanya, die kate cari kat sekitar kedai 2 tingkat then lot no 16.. ape lagi, trus la gi cari.. Finally! jumpe pun! tengok papan tanda kedai die.. Besar kan? haishhhh.. fening fening.

Klorin powder saye beli dengan harga RM85.. huhu.. nasib baik boleh claim nanti.. hihihihi.. Mase nak balik aunty kedai tu kate " Awak ni banyak cantik la, sangat cantik" heee .. memang la cantik sebab saya beli kat kedai die kot.. tapi saya rase aunty tu Ikhlas.. ahahahaha..jangan marah ye.. Pastu saya dan awen pegi jalan2 kat The Summit Batu Pahat.. After that, petang pukul 4 jumpe penyelia.. sedikit demi sedikit kerja PSM saya hampir siap.. ALHAMDULILLAH!

p/s: Terima Kasih banyak2 kat Awen sudi teman kite..dan kak shimah pon tqtqtq! MUAH!

12 comments:

ღ l y n e e ღ said...

haha~ owh cantek yer kamoo.. hehe
klorin tuh bapak mahal nyer.. tapi belaja nyer pasal, layan kan jer.. leh claim balik pon kan :)

mimie kusya said...

hehehe org puji kite amik je la kan..kikikiki.. yup.. kalu nak tunggu U support, hemm bile la nak siap projek.. hehe

KhairiL's said...

ayat
"awak banyak cantik la, sangat cantik" tu ditujukan utk awk sorg jer ke...

cian kwn yg tlg temankan...
AHAH

MuhD NoR AzyM said...

Hmm..penceritaan yg bagus.tp bila tiba kat ayat:
"awak banyak cantik la, sangat cantik" amoi itu berkata.
Timbul tanda tanya yg banyak sekali..
Nah: ??????????
Pelik2..haha

mimie kusya said...

Khairil : ahahaha.. awen pon same meh.. awen cantik jugak amoi tu kate.. :P

Azym: haah? tak faham..

miss yatie_pinky said...

akak..xjmpa pon cntoh tesis kat google..leh x sy nak tgok soft copy tesis akaknya.huhu..leh dpat idea nak mulakan ni.tq

.Anna. said...

hehe. 'besar' betullll signboard tuh sis.keke :P

oh oh.sis memang chantek pun. sis beli kat kdai tuh, jadi makin2 chantek lah kat mate auntie kedai tuh.heee.

mimie kusya said...

Yatie: sis nye tak siap lagi sayang.. sis bg yg utm punyer kay..bg email kat sis

Anna: ahahaha..besar sgt.. sampai tak jumpe carik die.. kikikiki.. ohhh sis kate anna lagi makin cantik.. pandai bergaya..sis kene blaja dgn anna nih..hehe

MuhD NoR AzyM said...

tak faham..??? Bagus2..berlapik-lapik ayat tu sebenarnye..hehe..=p

eazy insyira said...

ingatkan bertemu sape tady.hehe.rupenye klorin juga dey!

mimie kusya said...

hehehhe.. ahaa.. memang mencari2 klorin tu..kikikiki.. selamat bekenalan awk! hehe

M.r.B.zaCk said...

Tentu Klorin tu mempunyai perase yang lazat dan sedap di rase....

Hehehe:P

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya