Alangkah bagusnya kalau aku ade KLON

Sunday, February 8, 2009

Maaf semua.. kali ni aku nak luahkan sikit rase keciwa + bingung + tension ku ini.. Its all about my PSM.. Skrg ni fikiran aku buntu..buntu..buntu.. lalalala.. Bile masuk chapter Findings & Discussion ni,otak aku jadi celaru.. sebab PSM aku takde guide.. semua nya aku kene create sendiri.. table, calculation, dan model.. Seperti yang aku pernah ckp, PSM aku menggabungkan elemen Agama+Building services+Environmental (Water Quality).. Sume calculation aku ade lompang2 .. tambah lg, eksperimen BOD tak dpt buat sbb alat rosak.. Aku tak tahu nak buat mcm mane.. Esok aku akan jumpe dengan penyelia aku.. kalu Puan Azeanita saja takpe, tapi ni skali dgn Dr Chan.. wawawa.. Dulu aku sangat semangat nak buat PSM, tapi bila sume timbul masalah, aku jadi hilang semangat nak berjuang! Bukan niat nak mengadu cume aku sedih sebab semangat yang hilang ni.. sekarang dah bulan Februari.. Ya Allah.. Please give me strength and guide.. Amin!
Alangkah best nye kalu aku ade klon.... "haaaa.. ko idung mancung tu buat eksperimen BOD dan TSS, ko yang kurus kering tu buat kiraan dosage klorin, yang ko plak amik data org gi semayang tiap2 hari jumaat kat masjid UTHM, yang ko lg sorang kira volume input dan output sistem, pastu ko tu buat design scaled model gune autocad, lagi buat kira water consumption dan blablabla " ...ahahaha tengok..aku dah mule merepek.. nmpk keje cam senang tapi sebenarnye susah woooo.. lalalala.. Ahh..terpakse la aku minta guide dr penyelia aku.. hope dorang dapat tolong aku.. fuh! hehehhe

Tarikh Test 1:
  • Contruction Management - 11/2
  • Building Services - 14/2
  • Building Construction - 19/2
  • Building Maintenance - 24/2

Progress Report Project Group: (Perhatian untuk budak group aku ya)
  • Building Maintenance - 55% (yang the rest aku tunggu korang bagi kat aku kay..)
  • Building Construction - 30% (aku dah mule buat rangka report dan intro.. kite perlukan discussion lagi)
  • Building Services 2 - 25% (aku dah mule buat report..site visit pon dah pergi..mari siapkan report)
  • Report lawatan ke hilti - 0%
p/s: doakan aku dapat mengharungi semua masalah dengan baik ya .heheheh

19 comments:

MuhD NoR AzyM said...

Muahaha..pertama kali bg komen.=p

KLON? Kene panggil Professor Klon la cmni..hehe

Well, spt biasa, kene bijak merancang. Tulis kat A4 ke, kertas mahjung ke, perkara2 yg kene buat. Buat copy pastu edar kat bdak2 group.
Buat la peraturan, sape tak ikut jadual kene belanje mkn! Haha

p/s: jgn takut kat penyelia. anggap mcm kwn sudah..=p

Luth Textile said...

rilex.. rilex..

mimie kusya said...

ehehehe thnx azym!
yg project group takde masalah..sume bagi komitmen yg baik..
cume tu la, projek psm je bermasalah.. dah plan baik2 dah tp masalah timbul tak diduga..
saye dengan penyelia okay... tp kadang2 keje yg dorang bagi tak dpt selesaikan.. risau tak sempat siap je.. hehehe..
thnx!

Fatul Akrul Ramli said...

xtau nk ckp ape,
tp gud luck la eh..
:)

mimie kusya said...

hehehe no need to say anything.. just nak lepas tension..ngeh3

KhairiL's said...

be cool okeh...

mimie kusya said...

hehehe yeah.. insyallah! :P

Lieza Sakura said...

kalo ada klon cik mimie..nak satu... hehe...

mimie kusya said...

haip.. nak buat pe yang dgn klon kite? kih3

.Anna. said...

aaaa.takut plak nak PSM nex sem.uhuhuww.

sabar yep sis. insyaallah nanti penyelia sis dpt bantu sis.

mwah.mwah.

Ichi said...

ola mimie! looking out ur subjects has create me an urge of curiosity of what Degree/Master u doing?? (i also did some of the subjects..)

mimie kusya said...

eheheh thnx anna syg! yeah hope so!

muah muah jugak to anna.. ^-^

mimie kusya said...

ohhh hii Ichi..1st comment from u.. hehehe.. ohh really? i ambil degree civil engineering, major in buildings..hehehe

ARNI YUSNITA AHMAD said...

bila due mimie? biasala lah tu,arnie dulu thesis pon same. byk kali give up!! just maintain and keep up ur good work.
btw thanks putting my online shop in ur sidebar.
cheer~~

mimie kusya said...

hehehe thnx arnie! skrg ni masih mencari jln terbaik kluar dr masalah dlm buat thesis ni..hehe hopefully dpt buat dgn baik.. ohh yeah.. ur welcome! i just love it!

Attila razmie said...

wah~!! banyaknye keje kamu..neway gudluck gurl...same la kita..huhu membizikan diri dengan kerja..huhu chayok2!!!

Mardhia Yusof said...

sabar kak...erk...PSM tuh mcm susah je laa..haih..ni yg rasa xnk blaja nih..nak kawen buleh??=p

mimie kusya said...

Attila: yeah! bnyk2.. hehe tgh mengusahakan menyiapkan satu persatu..hehehe chaiyok juggak!

Mardhia: hohohoh.. tgk tajuk gak yang.. tajuk sis susah..takdek org wat lagih..so takdek previous study..uikss..kawen? sis pon nak lah..ahahah

M.r.B.zaCk said...

Blaja ngan naruto..
leh Wat banyak2..

Kege bunse no jitsu...

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya