I lost them.. so sad

Sunday, May 31, 2009

This afternoon, i was having window shopping with my sisters at Jusco Cheras Selatan.. I was very happy coz i got a bonus from my dad. And at the time, i lost my purse and handphone.. it happens so fast and i still cannot believe its happened. Subhanallah Tuhan sahaja yang tahu.. I cannot blame anyone but myself. Disebabkan kelalaian sendiri, I lost them.. It happens when i accidently left them in the fitting room. Mase tu, i keluar nak cari size lain untuk baju yang i try. and i thought my sister was there, so die boleh tgkkan... then bile masuk lagi sekali, jantung ni tersentap dengan sgt kuat.. Mulanya i tak gabra lagi, mungkin adik ade pegang.. but i was wrong.. they dont have it.. Mase tu, saye mengucap banyak2 and im like totally nak pitam.. I asked the receptionist but they also cannot help me find it.. Subhannallah. Allah Maha Kaya.. Hamba redha.. dugaan untuk saye kali ni.. Allah tarik rezeki sebab terlalu excited nak shopping.. Allah Murka.. i never lost my purse and phone before.. Rase sedih dan rindu2 especially my handphone nokia 6220 classic.. Banyak bende memorable dalamnya.. Esok saye akan amik cuti sehari nak settlekan report polis, ic, lesen memandu dan nak block my bankcard.. Many thanks to my parents, my sister and my bf.. Mereka banyak bagi kata2 peransang.. From now on, i'll delete all the memorable of them..
Today, a lesson learned..

10 comments:

.Anna. said...

byk2 sabar ye sis..
kalau anna ada kat tempat sis pun, anna akan rasa yang sama.

deqda said...

isk2..sdehnye..
saba heh mimi..

mimie kusya said...

Anna: tulah.. harap hati sis ni dpt bersabar.. sis rindu sgt.. teringat2..

Deqda: insyallah.. harap2 dpt lupekan cepat2.. thnx tau

ezaty said...

sabar eyhh sys..
mety de hikmahh nyer tue..
hikmahh nyer dye sohh sys beli phone baru ler tuee..
hehehe =P

mimie kusya said...

oh tatau la yang.. hp tu hp agak baru gak.. tak smpai setahun lg..wuwu

alan hussin said...

tak puas hati betol la cara hilang nyer.. sekejap benar hilang nyer!
mie kalu nak buat mykad buat kat JPN putrajaya cepat siap.. hari ni buat sok da siap..tp kene denda la kot..

Miss Hazzy said...

OMG. kejapnye...
bedessuuup ilang cmtu je..aish. pape pun, sabar ye...

trigger said...

sometimes kan...biler kita hilang sesuatu...sebenarnya kan pencipta kita nak gantikan dgn yang baru...dengan yang lebih baik...dengan yang lebih bernilai yang kita x tahu akan nilainya!!!be strong!!

mimie kusya said...

Alan: haaa tula.. tp td wat kat wangse maju.. buat skali dgn lesen.. ntah bile ic dpt tu..tp patutnye kene dende rm110.. tp naseb baik de diskaun 50% untuk student.. haih..

Hazzy: tu la yang.. thnx ya! ^-^ insyallah..

Zai: baik zai.. mie faham.. alhamdulillah mie dah boleh terima dan redha.. dah tak sedeh2 lg.. thnx zai!

nuRRis said...

i rasa si pencurik tu ada master atau phD dalam bidang 'pencurian yg selamat'... sbb tu la sekejap je leh amik.. takpa2, tak aman idop dia nnti...

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya