Sengal Day at Kluang

Monday, May 4, 2009

Kamu semua.. meh la dgr cerita ku..hehehe.. Sabtu lepas saye,awen,kak leen dan kak netty pergi ke Kluang.. Hajat kami ialah nak makan je.. kat Kluang Rail Coffee..kikikiki.. lame dah kiteorg plan nak pergi tp mase tak mengizinkan.. seingat saye, sejak dari tahun 2 blaja kat sini bebudak lelaki dah kecoh restoran tu sodap.. tahun akhir baru berkesempatan.. menurut sumber, ade dua kedai kat Kluang.. satu kat stesen keretapi and satu lagi dekat mall.. berbekalkan sumber tersebut, maka bergerak la kami mencari restoran tu..

Sesampai kat Kluang, kami terus ke stesen keretapi.. dengar kate, kat situ selalu ramai orang.. nak mkn kene tunggu giliran.. pergh.. bile sampai tuh.. wah! betullah! ramai nyer.. sampaikan kat luar pon masih ramai yang menunggu.. kami tergeget jari je la tgk.. yang kat dlm tu pulak tak reti-reti nak sudah mkn.. dasat2 .. So kami decide nak pergi cari kat restoran yang satu lagi. dengar kate kat Kluang Mall.. kami pon pergilah sane.. sesat jugak cari Kluang Mall tu.. pastu baru jumpe.. then bile pusing2 satu mall, eh.. takde pon! pastu pas calling budak laki, mereka kate kat Kluang Parade la.. Aduyai.. salah mall la.. kami pon bergerak pegi ke Kluang Parade. sampai je sane, baru je nak masuk entry parking, kak Netty kate die nampak restoran tu kat deret kedai kat luar.. aiseh! kat deret kedai rupenye.. ku sangke kan dalam Kluang Parade..

Lepas dah jumpe tu, kami gumbira semacam je.. smpai tuh, terus serbu restoran tu. lapa punyer pasal.. Lepas mkn tu, fuh! memang sedap la.. lagi2 roti bakar die.. asli weh! lagi sedap dari roti bakar Old Town!
Mase makan tu kan, perasan ade Pegawai Majlis Perbandaran Kluang lalu.. Eh! apsal macam tak sedap hati je.. rupenye, daku kene saman..! waaaaa.. RM30.. ku tengah pokai time tu lah kene denda.. ingatkan hari sabtu tak payah gune Sticker Parking.. huhuhu.. mase tu pukul 12.15 tghr.. Pejabat Majlis Perbandaran tutup half day sampai 12.45 tghr.. time tu lah rushing pergi cari.. tapi tak tahu pejabat tu.. bile tanya org, baru tahu direction kat mane.. tp bile pergi ke Majlis Perbandaran nak bayar denda, tutuplah pulak.. Aduh! kene dtg hari lain.. takpelah.. later I dtg lg yer wahai Kluang.. huhuhu.. okay itu saja mau cerita.. sekarang tgh berhempas pulas nak present PSM esok.. wish me luck! Salam!

Waktu perniagaan.. boleh la datang yer
Tak dapat mkn, posing pun cukuplah..ahaks
Me n kak Netty

Muke puas hati jumpe restoran yang dicari..hahaha

7 comments:

.Anna. said...

aaaa dtg kluang eyh sis...?


memang bes kan kan rail coffee tuh! anna suke gile kopi kat situ and makan roti bulat.ouh bes.da lame plak tak pegi.uhukk

jenny said...

huhuhu...
izni dok kluang la sis...
hehehe....
kalu kat stesen keretapi 2..
harga die lg murah kalu gi kat restoran die..
hohohho...
bese la,konon nk standard...
kikiki...
tp,mmg best kn??
tv3 dtg kluang pon pi mkn kat c2...
hihihi...

asna cute said...

Wahhh wahhh kot asna g sane boleh ar mimi tolg belanja asna ek ek ek hehehehe~

Miss Hazzy said...

jalan2 carik makan..cmbest je mimie

hannah joe said...

hamboi kakk...
sonok nya menyengalkan diri yek..
ahaks

Liquid said...

uhu kalo ge sane mau try lah! tp tataw la bile agaknye akan smpi tu.! ehe =P

M.r.B.zaCk said...

Peh! X leh blah!
Pi sane gak..
Ades..

Hahah..
Ingat x jumpe le..
Wakakka..

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya