Pengalaman 1st week practical

Friday, May 15, 2009

Wah! kejap je dah weekend.. 2 hari je praktikal for this week.. hehehe.. haa so far alhamdulillah..sangat best sebab dapat belajar bende baru yang mane takkan dpt knowledge ni kat tempat lain.. 1st day biase la.. seawal jam 6.45 pagi dah keluar gerak ke office.. takut stuck dalam jam kan. pagi tu sangat cuak sbb takut salah jalan.. silap masuk jalan habesss.. mesti panik punyer.. hak3.. yup thats me.. then pukul 7.20 pagi dah sampai..mase tuh syukur giler selamat sampai.. my mom and aunty cukup risau.. kikikiki.. after ikut direction yang survey hari sebelumnye.. fuh.. akhirnya smpai dgn jayanya.. tadaaaa..
Okay.. mulenye kami dibawa ikut hilti tour dimana kami dikenalkan dgn semua staff kat sane.. semua friendly giler.. perasaan nervous terus tukar jadi excited.. then, kiteorg dibawak ke training center. kat situ kami dgr presentation psl pengenalan dan semua yang berkaitan Hilti.. lepas tu kami diberi penerangan psl aktiviti sepanjang LI.. saye, zai dan zainol diberi buddy yang berlainan.. buddy kiteorg field engineer sendiri tau.. senior kami tuuu.. saye dpt Mr Vincent Chia.. he's quite shy, but i can get used to it later.. hehehe.. sepanjang praktikal tuh, kami dah diberi perancangan tau..siap ade jadual lagi.. seronok sebab hari2 belajar bende baru..
Untuk tempoh 10 minggu, kiteorg akan belajar design anchor dan rebar.. then kalu buddy gi site, kami kene ikutla buddy masing2.. hari ni kami belajar care nak gune manual untuk design anchor dan aplikasinya.. die macam belajar steel design la.. saye slow sket bab2 design construction nih.. tapi trainer sume sporting giler.. tanya je ape2 sahaja yang tak faham, mesti dorang jawab dgn baik sekali..


So, nak kate, pengalaman LI selama 2 hari ni sangat seronok.. cume hari ni agak stress sedikit sebab lambat pick up Mr Billy ajar.. hope after this, jadi mahir design2 tu.. okayla.. later i update lagi.. assalamualaikum..

4 comments:

thejijie♥ said...

wowww!! dah kerjaa la kaklongg hohooo

Liquid said...

uhu incek liquid mau pinjam itu topi bule x..?!! ehehehe =P

mimie kusya said...

GG: hehehe.. iya.. sudah kerja.. tiap2 hari balik trus tido.. fenatlah.. baru tahu mcm mane penatnye keje dr kul 8 pagi smpai 5 ptg.. walaweey

Incek Liquid: hehehe aiyok.. tak bule.. hak3.. sebab itu topi saye pinjam untuk tempoh 10 minggu ja.. kekeke.. ade cop hilti tu..hehe

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya