Pengalaman ke Megasteel industrial area

Tuesday, June 2, 2009



Salam semua.. Alhamdulillah syukur.. hari ni i dapat pengalaman yang sangattt best.. i pegi ke lokasi penggambaran filem Terminator wooo.. ahahaha.. eh tak pon filem Death Race.. ahahah.. tak tahulah nak describe mcm dalam filem ape lagi.. whooaaa.. takdelah.. hari ni sebenarnye i pegi ke kawasan industri Megasteel Sdn Bhd kat Banting.. ade ikut En Rais, our testing engineer pegi sane wat testing anchor.. so kami bebudak praktikal ni nak gi sebok2 aje sambil menimba pengalaman.. hehehe..



Bile masuk kawasan kat situ, tergamam seketika.. kekeke.. First time masuk kawasan yang memang MEGA gedabak besar dan tinggi kilangnye.. semuanye dr STEEL! ala-ala mcm kat Pasir Gudang ..ehehehe.. seyes macam masuk dalam Filem sehhh... heeeeeee.. bukan senang dapat peluang masuk sane dan melihat dgn mate kepale sendiri.. fuyoooo.. kagum giler.. kiri dan kanan semua bangunan besau2.. dapat tgk longgokan tinggi keluli, scrapers, dan lain2 lagi.. dalam building tu plak dapat tgk mcm2 jenis giant machine.. tapi sayang, takleh amik gmbr kot.. its confidential area.. mase nak masuk pon dekat dgn setengah jam kat pondok guard.. kene check habes.. Then mase kat sane buat testing, tengok macam mane En Rais handle testing kat site.. barulah nampak aplikasi yang kiteorg training sebelum ni...

Alhamdulillah, training kat Hilti memang banyak beri pengalaman baru.. yang paling best, berpeluang pegi semua jenis construction site, kawasan industri dan lain2 lagi.. okaylah.. later i update lagi insyallah.. penat sudah.. hehehe.. till then., Taraaaaa

5 comments:

Liquid said...

wah besh nye. kt ctu dulu kan ramai kawan2 incek liquid buat praktikal. uhu diorg lg nsb baik kot hari2 dpt tgk machine besau2.! ehehehe

asna cute said...

HUa
Mcm best jer jejalan dalam tue..
All the best yea Mimi~

Miss Hazzy said...

semakin hari semakin comel ar mimie ni....


*eh takde kena mengena ngn tajuk post

BaBbliNg BaR0nNESs said...

Salam..
tmpat2 sbgitu mnakutkan saye
donno y?
d big machines kot?

help, help me! *tetibe je*
hehehe

TuKaNG KeToK said...

mcm batak je...
keling??

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya