Kenangan Persekolahanku

Friday, October 31, 2008

heeee.. inilah die karangan bertajuk : Zaman Persekolahan ku.. sempena aku dah tak lame nak grad.. hehehe.. tu pon sbb aku tertgk blog kwn aku.. n tergerak hati nak mengimbau kenangan mase skolah dulu2 smpailah skrg..tak bnyk pon gmbr mase skolah ..ade pon yang aku amik dr magazine. hik3.. kalu korang tgk, ble amik gmbr ramai2..mesti aku dok tgh.. atau duk tepi.. pasai aku tinggi mcm galah ngat eh..mase tadika aku skolah kat area kelate.. tak ingat name skolahnye..ade satu je gmbr.. sbb sejak dr tadika..aku asyik pindah randah je..masuk darjah satu.. aku skolah kat Sek.Keb.Zainab 2 (mase tuh sume pompuan je) sampai drjah 3.. pastu family aku berhijrah kat ampang..mase tu aku ingat lagi, slang kelate aku pekat lg.. borak dgn kawn2,pakat dok gelak kat aku..cesss..tp lame2 aku dah biase ckp 'KL' ooo..smpai org tak caye lnsg aku org teganu+kelate..kih3..haaa.. kat ampang aku skolah Sek.Keb.Taman Kosas..teringat kenangan kat skolah tu..kite ni 1st time cmpur skolah dgn dak laki.. ble dak laki nak tegur..aku lari cr geng aku..ahahahaha..lagi satu, ade skali kenangan dgn abg Yasin kumpulan Brothers..mase tu terkenal la wei..dorang dtg skolah..punyerla ramai nak mintak amik gmbr.. tp aku,gg n mummy(aunty) je yg dpt borak & amik gmbr.. wehehehehe.. kenapa ek.. sbb mummy keeee.. mummy saye lawa! hehe.. then masuk skolah menengah..family aku pindah umah sendiri kat Bdr Tun Hussein Onn.. lalu aku ditempatkan kat Sek.Men.Keb.Cheras Perdana,dari form 1 smpailah form 5..mcm biasela, ade kenangan manis n pahit..tp bnyk kenangan manis.. yang pahit2 aku dah lupekan..aku jadi pengawas perpustakaan dr form 1 lagi.. so setiap hari aku mesti dilibrary.. Insyallah.. kalu ade rezeki lebih, aku akan sumbangkan sesuatu kat library kesayanganku.. mase kat skolah.. aku agak aktif bersukan..tp skrg hampeh.. kekekeke.. ape daa.. mase form 5, aku dilantik jadi pengerusi kelab..sume beri kepercayaan kat aku.. sgt terharu.. aku jadi ketua pengawas perpustakaan, pengerusi kelab bola jaring and persatuan puteri Islam, setiausaha kelab sains & matematik n satu lagi aku lupe kelab ape..dah lame tak ingat da... Alhamdulillah.. selepas tamat SPM, aku lnjutkan pelajaran (cewah) ke londang, Melaka (a.k.a London) Kolej Matrikulasi Melaka.. kat situ, aku kenal erti berjauhan dari keluargaku ..sob.. sob.. mase 1st week.. mmg kene homesick..mujur ade sorang kwn skolah aku yg same2 masuk situ..dielah tempat aku mengadu (manjaaa..huh).. pastu lame2 dah ok..dah jrg2 balik mcm biase.. n aku mengenal erti kehidupan sebenar.. susah senang idup sendiri.. blaja care berkwn.. tp aku bnyk bersendirian.. ramai yang kate aku sombong..biarlah.. aku tak biase ikut2 kawan..cume aku berkwn dgn budak kelas je.. dorang sgt prihatin.. thnx kwn2.. syg u all.. finally.. aku smbg blaja kat sini, Kuittho, Kolej Universiti Tun Hussein Onn, Batu Pahat. kih3.. mule2 aku sedih, sbb antara kwn2 matriks aku..aku sorang tercmpk kat johor..jauh dr bandar..kawan2 aku sume kat UKM,UPM, UTM.. mulenye aku tak dpt biasekan diri blaja situ..name pon kolej.. haishh..skrg dah tukar name, jadi Universiti Tun Hussein Onn Malaysia..tp lame2 aku suke....sbb alhamdulillah..mase tahun2 pertama n kedua..aku selalu dpt anugerah dekan.. cume skrg agak susah sket nak maintain.. myb sbb dah makin susah.. Insyallah..tahun2 akhir ni aku akan buat yang terbaik....kat sini jugak aku blaja mcm2..belaja cara berkawan & bergaul dgn org,blaja urus diri sendiri,n paling penting blaja berdikari n tak bergantung kat org...blaja sumelah..ohh yang paling aku suke kenangan kat sini..ialah saat-saat mengenali insan tersyg..Adam Ihsan.. dielah yang bnyk mengajar aku hadapi dugaan 2 disini..tanpa restu Allah S.W.T, mama n ku, keluarga n die yg kusyg.. tiada lah aku berdiri teguh sehingga ke hari ini.....hehehe semoga aku tabah hadapi dugaan yang mendatang.. dan akan trus blaja n blaja..tak lame lagi.. aku akan berdepan dgn dunia yang dinamakan Perkerjaan.. hik3.. Semoga sukses kepada diriku sendiri..Insyallah


Skolah tadika


Pengerusi Puteri Islam


lupe kelab pe ni


Pengerusi Bola Jaring


Form 5 Bestari

Kwn2 mase kat matriks



Mase Universiti Name KUITTHo lg

gmbr yang latest mungkin mase grad nanti..weheee

Craving sumthing..

ape ek..wahhh! hahaha.. tataula nape tetibe rase nak mkn KEK! nape ek.. hemm..hemm..tak pasti.. mungkinnnn.. haa..sbb hari ni ade birthday seseorng yang saye lupe ke?? hem..tak sure..saye mmg pelupe..haishh.. ohhh or myb sbb baru pas tgk pamplet promosi Secret Recipe kot.. ngeh3.. teringat seseorg yg istimewa selalu belanja saye mkn kek n makanan cedap2 kat Secret Recipe n pstttt.. BISIK-BISIK.. ekekeke.. thnx syg! ohh i I MISS HIM SO MUCH! diela yang memahami diri ini.. and yang paling best.. Kegemaran kami same.. kan..kan..nnti mie dah keje n dpt gaji, mie lak yang belanja otay! Muahhsss..yummy..yummy..


heeee.. cuap2 lak...buruk perangai


Saye mmg hantu kek coklat..ngeee

MySpace


Dulu-dulu..saye ade menyimpan hasrat nak bukak kedai bakery cake sendiri tau.. impian nak blaja wat kek n melancong keseluruh negara..cari ilham wat kek coklat yang paling sodap.. hahaha.. tp tak kesampaian....Insyallah..ade rezeki leh teruskan niat bile dah ade duit sendiri nanti.. ^-^


yummy..oh myy...

Kemana saya menghilang?

MySpace

Semalam.....ahahahaha tau tak! tenet umah sewa aku kene potong!! muahahahaha gile arh aku bosan gler..wooo.. seyes bosan..habes sume keje aku wat.. tp kepala still fikir blog..blog..blog.. wuwuwuwu..mujur dah selamat g byr.. tak berbyr sbb ade masalah dalaman yang tak dpt diselesaikan.. Alhamdulillah..segalanye telah beres..smlm g byr kul 4.. die kate dlm mase 24jam baru dpt balik.. heee dah dpt balik! yey! (kasihan..kasihan).. dah boleh berblog semula.. lalalala..

MySpace

Jom kite ENJOY!

Wednesday, October 29, 2008



MySpace

Hey! how's everything? Heee Alhamdulillah.. hari ni dapat aku rehat akhirnye. Paper final exam yang 1st 4hrbln.. Insyallah.. ade mase sehari due nak ilangkan penat nih.. waduh! tak tahu nak express bestnye nikmat boleh beristirehat. Syukur alhamdulillah smlm dah selamat aku lalui 2 event yang aku paling takut. Presentation aku berlalu dgn sempurna. Ahaa.. nak tau.. panel yang nilai aku sorang ajer.. rezeki aku tak kene soal bnyk2..Dr Ismail ade keje hape ntah..Tp lewat setengah jam gak la mule present. En Asyraf bnyk sgt bagi cadangan bernas.. Thnx encik! saye akan cube buat yang terbaik! Insyallah.. Balik dr present, aku trus smbung study design.. pergh! masak2! mujur bley bertahan dr tido.. ahahaha..terima kasih kepada Nescafe! Huh? test design? ohh boley laaa.. tp mesti ade gak lopong2.. adeh.. memang tak study sgt. tp alhamdulillah bleh la. tawakal aja..K.shimah n pija masih lagi sibuk uruskan presentation dorang yg berlansung hari ni. Sekarang mereka tengah berjuang! Chaiyok! Semoga ape yg mie tolong, buatkan korang lebih bersemangat! Malam ni kite ENJOY!! yey!! yehaaa..

Tips presentation PSM untuk kwn2

Friday, October 24, 2008

Topik kali ni aku tujukan pada kwn seperjuanganku..hehe..Syukur alhamdulillah.. hari ni adalah hari last budak2 PSM untuk settlekan kerja masing2.. dgn tertandatgnnye technical paper & buku log dan jugak terbindingnye report..alhmdulillah selesai sudah kerja.. perghh..huwahhhh! Lega!!!!!!! satu je lagi task kene prepair.. PRESENTATION! td dah hantar technical paper kat Dr Ismail n Pn Kamarul Aini (tp puan ganti org laen.. en Ashraf? erkkk...tak kenal..sapekah?huhuhu) Pagi tadi kul 4 aku terhegeh2 bgn siapkan slide presentation.. slide kene dilimitkan..aku punye 14 page.. okaylah.. present paling max 15 minit..so satu 1 slide minute..tp td bace kat blackboard.. present 7 minute lah pulak..adeh..suke tau ubah2 ni..haih.. kalu ikut kate penyelia suh wat 10 page je..ahaks.. td dah selamat present kat kedua2 penyelia tersayangku..komen dorang.. slide bagus, menarik (kih3..weeee) n yg plg penting Dr Chan ckp 'cute'! (haaa.. sbb slide ade kartun2 comey..yihihihi).. Disini aku nak kongsi komen2 yang aku dpt dr penyelia2 aku..

MySpace

Presentation ; 7 min , Sesi soaljwb; 5 min..
(alaaahhh mesti lebih punyer)


Tips untuk presention PSM;
  • limitkan slide.. paling max 15 page
  • slide jgn ade bnyk ayat2 n tulisan.. buat ringkas,flow chart ke..kalu bnyk tulisan panel akan bosan..
  • jgn letak 'abstrak' atau ape2 yg dah ditulis dlm technical paper
  • present jgn ikut skrip.. kalu nak wat skrip boley tp jgn hafal..nmpk sgt tak bersedia rite
  • Sediakan slide yg berkemungkinan akan ditanya dalam sesi soal jwb,if tak termasuk dlm 15 slide td.. in case kalu dorang tny..so kite ade slide yg boleh menolong.. so nmpk mcm kite well-prepared kan..
  • present depan kwn2 seblm menghadapi presentation sebenar.. minta pendpt dorang..mungkin ade soalan2 yg kite tak terfikir..so kalu ade 10 soalan, at least 6 soalan dah dpt jwb ..hehe
  • kalu agak2 soalan yg akan ditny,tak dpt dijawb..jgn trus jwb tak tahu..or kate soalan tu diluar skop kajian.. itu dia nak uji kite berfikir mcm mane.. jwb.. ' oh dats a very good question, i never think of dat before...' then barulah bagi ape2 pandangan korang..' in my opinion..blablabla.....'
  • kalu boleh print-out borang penilaian presentation kat blackboard, and kaji setiap satu kritirea2 yg perlu ade dlm presentation korang
  • uji limit mase presentation n berlatihla bnyk2..supaya lebih confident! okay!

Mase present nanti pastikan bawa seperti berikut;
  • 1 Report PSM 1 (mase present letak kat tgh2 antara panel)
  • Buku log (yg dah siap dicop)
  • Technical paper
  • Kertas handout slide presentation (supaya senang panel nak rujuk bile nak tny soalan)
Dats all from me.. if ade lg tips2 untuk presentation..kongsi2 okay.. gudluck! daaaa...

Selamat hari2 semua..kih3

Wednesday, October 22, 2008

:kiss:Heluuuwwww
Camat pagi semua.. hemm.. hari ni hari Rabu.. ade kelas Foundation kul 9.30..K.shimah tanak gi..uhuk3..terpakse la aku gi kelas sorang..(ANYONE!Dun ask me to sign for U this time! WEKK!! ahaks..sbb saye pon tak confirm nak gi...ahahaha) . kul 2 ade seminar Building Services! erghh malasnye nak gi! kalulah tak wajib..huihh.! sob sob sob..Semalam kakak yg duk umah aku dah pindah....die angkut sume perabot2 die..so kosong dah la ruang tamu umah ku ini..tp die baik hati sbb tinggalkan mesin basuh,tv n rak tv.. buleh le kami nuntun tv lg..ahahaha..kesian.. peti ais kiteorg beli dgn die..huh..selamat peti!.. mase aku tulun2 die angkut brg..aku terpijak paku..WAAAAA.. huhuhuhu! sakit seyh! adeh..tang mane dtgnye paku tu pon aku tatau.. so hr ni aku akan berjln terhinjut2 sket..aduhai..kesian lagi.. smlm aku tido awl menahan kesakitan ku..ekekeke.. bangun pagi2..aku lupe kaki sakit..then ble tapak kaki kene air..menjerit aku! muahahahaha.. pastu mase gosok gigi, aku perasan bibir aku laen mcm je.. Cissss! semut mane plak kiss aku nih! bengkak!! arghhhhh.. kesian lagi aku..sabar2..tu sume dugaan Allah padaku di hari ini..bukan niat nak merungut tp saje nak cite kisah aku.. hahahahaa itula kisah aku pagi nih.. bukan kisah kaisara otay...lalalala..daaa

Debaran kian terasa.. walaaaa

Tuesday, October 21, 2008

:snow22:
tik tok tik tok...mase semakin hampir..adakah anda juge merasakan begitu?..ahahaha.. SPM. SPM.. eh silap....PSM.. PSM..PSM.. (Projek Sakit Mental).. segalanye telah selesai.. ALHAMDULILLAH..report? set..! buku log? siap! technical paper? yup dah print! erghhh slide!! malasnye nak wat.. baru separuh siap.. adeh.. hopefully dpt siapkan cepat2.. kene study Economy & Keusahawanan pulak.. 28 OCTOBER 2008! adalah penentu segala usaha ku selama satu sem ini.. hurghh! HARI PRESENTATION PROJEK SARJANA MUDA 1!! Semoga Allah membantuku! AMin2! Insyallah! Panel aku ialah tak laen tak bukan due org lecturer Building Services ku! Dr. Ismail Abdul Rahman, merangkap chairperson presentation day hr tersebut dan juge Pn.Kamarul Aini Mohd. Sari.Kene siapkan segala perisai.. bersedia untuk menghadapi peperangan jiwa yang gementar ini!! DUB DAB DUB DAB! tanpa berhenti dgn lajunye..(oih...dah2 ler)..Puan Azeanita... sila pulang dgn segera.. i need ur advices..saye dpt DR ISMAIL puan..tulun2! arghhhh..n I need ur signature! huhuhuhu.. papepun


SEMOGA BERJAYA KAWAN2!
MySpace

Been TAGGED againn..kih3..

Monday, October 20, 2008

Another tag from GG..muahhsss

MySpace

1. The age you’ll be on your next birthday:

23.. haihh..

2. Place you want to travel to:
uk..paris..ade rezeki Insyallah..kumpul duit bnyk2..yehaaa

3. Your favorite place:
my room..hehe

4. Your favorite food:
same2..pizza hutt n msakan mamaku..

5. Your favorite pet:
none

6. Favorite color combination:
Black+pink..white+green

7. Favorite piece of clothing:
dun have..sob..sob.. :P

8. Your all time favorite song:
Baby One more time- Britney..kih3

9. Favorite TV show:
Heroes..Charmed..

10. First name of your significant other/crush:
not sure that's be wise to say here.. (padahal lupe)

11. Which town do you live in:
cheras..BTHO

12. Your screen name/nickname:
Mimie KuSya

MySpace

13. Your first job:
never had working experience yet

14. Your dream job:
Engineer...woshhhh

15. One bad habit that you have:
suke buang mase..ahaha

16. Worst fear:
Allah S.W.T

17: Things you’d like to do before you die:
cukupkan amal ibadah sebelum mengadap Allah S.W.T

18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
my own house

19. Your husband/wife:
yerr..not married yet la..

20. Tagged anyone?
Anyone who read my blog..hehe


Wedding's suRVey..


Tagged by my sista..gg syg..


1. How old are you?

22 years 3 months 20 days old

2. Are you single?
skrg tak..dulu ye kot..kih3

3. In what age do you think you’ll get married?
ohh we plan to get married in year 2011..so im 25 by then..huhu

4. Do you think you’ll be marrying the person

you are with now?
ade jodoh tak kemana.. Insyallah jugak

5. If not, who do you want to marry?
tanak kawen..kidding..ahaks

6. Do you want a garden/beach or a traditional

wedding?

wah! kalu dpt garden punyer mesti sweet!..

tp better traditional sbb kite org melayu

7. Your ideal motive?

mcm2 dah fikir..kekeke..tp rahsialah dulu

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
ade rezeki jauh lah sikit..kalu tak dlm negeri pon tak apalah..asalkan buleh berdue2 kemana sahaja..yeay

9. How many guests do you think you’ll invite?
err.. cmpur family saye.. family dierr.. er er.. ntahlah.. blum bincang..

10. Do you want an extravagant wedding or a simple

wedding?
die kate simple wedding sudeh.. tak baik yg grand2 sgt..

okaylah syg..mie ikut je..kih3

11. Do you want the traditional vows or something you’d

make up on your own?

ikrar lah gg syg..kite ade kew??

12. How many layers of cake do you want?
2 or 3 layers.. depends on budget..

takde sesi potong kek dlm majlis pon takpe.. ^-^

13. Do you prefer having your reception at a hotel or

a simple place?

huyoooo.. hotel....biasenye buat kat umah.. lagi syok..

sbb dah ade memori membesar kat umah..

tup..tupp..dah kawen..kan best..weeee

14. When do you want to get married, morning or

evening?
majlis start tghri..smpai 3 hari 2 mlm...cewah takdelah..merepek!

15. You’d rather have your reception outdoors or

indoors?
indoors2

16. Do you like a grand entrance for your groom?
boleh jugak.. tp nak masuk kene jawab pantun teka teki yg shusah punyer dulu..ahaha..

saye tahu nak mintak tolong sape!!.. ekekeke

18. Name the song/tune you’d like to play at your

wedding

aah..mestila selamat pengantin baru la..takkan lagu raye pulak.. gg tanak nyanyi lagu siti "cahaya cinta"? muahahhaa

19. Are you a morning person or a night person?
nak tny ape nih..tak fhm..

20. Do you want a solemn ceremony or a light one?

light mybe

21. What age do you want to get married?
ituler.. sudah gaharu cendana pula, sudah tahu bertanya pula.. ewah

22. Describe your ideal husband/wife.
die bertanggungjwb,memahami..penyayng n caring..kih3 ohw

yg penting.. keimanan!

mmg lelaki idaman ku..muahhhh

23. Do you prefer fine dining or just the normal

spoon & fork/knife?

fine dining

24. Champagne or red wine?
nmpk sgt survey wedding org kafir.. subhanallah.. haram

25. Honeymoon right after the wedding or days

after the wedding?
bile2 pun takpe.. kalu dah tak bz..buleh on je..weeee sukenye!

26. Money or household items?

household item

27. Who will pay for the bills?
due2!..hehe mesti menolong antara satu same laen.. :P

28. Are you ready for married life?
not yet..errr.. mybe another 3 years

29. Do you think you will still be a virgin

until you get married?
aiyoo. yela

30. Will you always be true to your wife/husband?
insyaallah..

31. How many kids would you like to have?
saye nak 5 jugak! tp die nak cikit kot..ahahaha

32. A new house for a newly wed or an old one?
new house! permulaan umah kondo kot..kan yang...? ahaha..kidding again.. depends on him la

33. Will you celebrate silver wedding, gold wedding

or diamond wedding?
gold...ihihi

34. What kind of cuisine would you like for

your wedding?
blum plan.. biase nye nasik minyak.. tp nnti nak fikirkan masakan istimewa laen kot

35. Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
due2 pon buleh..cd & dvd

36. Whose wedding plans would you like to know next?

awen..dilla..rose..sis nad n fieza!

MooD: Happy + Lega!

Saturday, October 18, 2008

MySpace
wah! dah boleh rehat kejap..puhh..baru habes jwb test foundation.. hah? boley jwb ke? hehehe biase je.. lenguh jari duk tekan2 calculator.. mlm ni dah boleh smbg edit PSM dgn tenang.. 24 hrbln kene hantar.. 28 present.. yayaya.. takut2.. ngeh3.. Hem.. esok hari sabtu! yeay! nak relaxkan otakku sket.. ahaks.. BURPPPPPPPP! wopsss.. alhamdulillah.. kenyang gilak.. lps balik test td trus serbu tempat mkn.. sume lapaaa.. g tempat mkn siap convoi 3 kereta n 2 buah motor.. ramai tuuu... kiteorg mkn 3 buah meja.. eh silap! gune 3 buah meja.. kecoh tempat mkn gara2 kiteorg yg gempak itu.. bukan senang aku join mkn ramai2 tuh.. sonokkkkk! mule2 pegi tuh.. ikut kereta kwn kat dpn (mcm jauh je nak g mkn).. ahahaa.. die terlajak daa.. kedai mkn terlepas.. msuk lorong kedai mkn laen.. org kedai mkn tu siap lap meja n susun kerusi lg nmpk kitorg yg ramai nih.. kesian.. dorang nak jugak mkn kat tempat dorang plan tu.. katenye sedap.. aku pon join arr. sorry bang.. esok2 kami dtg mkn situ.. ekekeke.. lorongnyer sempit.. puas marlia duk gongstan (ayat mane ni..maen gune je..hik3)...and dah siap pusing.. lerr.. sebelah je pon kedai yg dorang maksudkan tu..cehhhh..ble dah smpai mkn,kami mule mengoder mknn..smbil tunggu..mcm2 topik timbul.. ade yg bncg psl test,kawen la,pak agus hensem daaa n mcm2 lg... aku n awen duk sebok borak gak.. aku borak pe aku pon lupe.. sbb skrg aku rajin blogging.. tiap2 mase aku amik gmbr.. ikikikikiki..dah kat kul 12.. awen daling n kwn2 nyee kene balik kondo daaa( makluman.. kondo yg aku masukkan tu ialah asrama okay.. jgn mara... heee)..kami relax aja..tak pyh redah pak guard yg budiman..yg paling best..geng2 umah ai belanja kiteorg! ai,mara, maria n yg lain2..thnx bnyk2! hik3 okaylah.. nak tido!!.. tata..ZZzzzzzzzz


muke kelaparan...


keriangan selepas test (buleh jwb la tu)


ni lah my housemate.. dari kiri.. k.shimah n pija

MySpace



En Zurisman dan perangai nyerr..

Thursday, October 16, 2008



Wah.. hari ni hujan lebat gler ar.. ingat nak g parit raje.. tp jalan pon tak nmpk.. dgn lorinyer bwk laju2..hish.. smpai petronas je.. buh minyak trus pecut balik umah..takut kilatt .. balik2 tgk bilik aku basah..lupe tutp tingkap daaa.. aisehh.. hem malam sok ade test Foundation.. kene pulun study mlm ni.. Moga dpt study dgn tenang.. amin..

well.. cerita hari ni pasal lecturer kesayangan ku yang kadang2 agak shengal ckit..En Ahmad Zurisman.. kalu masuk kelas die gerenti tak ngntuk.. kdg2 nak pecah perut dgn lawak2 nye.. hari ni aku masuk lmbt sket..eh tp ade lagi yg masuk lmbt lepas aku n k.shimah.. ni 1st time laaa dtg lmbt.. tp peliknye..die smbut dgn baiknye.. selalunyer mesti kene denda duk dpn dekat die.. ahahahaha.... rupe2nye mase kiteorg yg lmbt ni masuk.. kelas tengah buat penilaian pensyarah.. memang baiklah perangainye.. siap puji2 lagi..sekali ble sume dah hantar.. muahahahaha.. mule die marah (marah main2) yg student2 yang die duk puji td..hahaha.. encik..encik..ade2 je..

Memandangkan hari ni hr 2nd last kelas dgn die (Kelas Isnin ni last), aku nak coretkan sedikit lawak beliau untuk kelas hari ni.. Encik zurisman sgt best.. kalau lah sume pensyarah mcm die.. confirm student berjaya.. dan mungkin ade yg akan kene penyakit perut pecah..ahaha.. Encik ni selalu mengaku dirinya 'flexible'.. nak tahu kenapa.. haaa.. contohnye kalau kami mintak balik awal.. die akan bagi due options yang memang sengal.. dan akhirnye terpaksa kami ikut option pilihan die jugak..baik tak pyh bagi option..ekekeke.. lagi.. die sgt 'anti' Manchanster United.. ahahaha.. die selalu buat lawak psl pasukan pilihan die iaitu Liverpool.. habis student yg hantu Manchester die bantai dgn lawaknye.. kutuk main2..hehehe.. haa..kdg2 tanak bagi student yg dtg lewat masuk..die sendal kerusi2 smpai tinggi2 kat dpn pintu.. and lagi.. setiap student kelas kitorg.. ade name tersendiri yg die reka.. name2 nye mcm name aku,mimie-'kumi' kdg2 'mimi loma', ,monica-'monica belucci', aizat-'mampu', baiti-'kilobait', sumariam-'suyam', teh maisara- 'teh ais' tp skerg dah jadi 'teh kundur' .. dan contoh lg mcm hitler( BOB) ,dunhill (sbb suke hisap rokok kot), KJ (muke mcm menantu PM) dan ramai lagi..ahahahahaha


Ntah pape mengajar bukak payung dlm kelas..

Ni plak due video yang aku sempat rakam.. tajuk AnakAyam.. ntah kenapa die tibe2 teringat lagu tuh mase tgh mengajar.. sebab kami mintak balik awl.. kami kene nyanyi lagu tu.. tp ramai yg tak reti.. so...idea die.. suh Emma wakil kelas kiteorg bace lrik tu.. die tmbh le lagi penambah bunyi2an..dan kami kene ikut ramai2.. pernah dlm kelas.. mase merdeka.. student kene jadi org tukang jerit MERDEKA 3 kali smpai sume sama..aduhai.. ade bnyk lgi lawak die.. smpai tak tertulis dah.. hehehe.. memang tak thn tgk die gelak.. pape pun.. encik zurisman mmg cool!



video
eh..terbalik pulakk.. tak berape nak dgr sgt..sorry..hehe

video

More than you probably care to know about me..

Wednesday, October 15, 2008




MySpace

The Basic
  • Name:Tengku Syamimi
  • Today's date :15 oct, 2008
  • Relationship Status: Happly taken by ADAM IHSAN ^-^
  • Siblings: 4
  • Pets: None.. my mom dont let to have one..huhu

Favorites:
  • Colour(s) : Pink, black,purple & green
  • Number(s) : 21
  • Drink(s) : Vanilla coke, soy bean
  • Flower(s) : erm..the colored kind?

Do you...
  • Colour your hair : No..mybe when im old ( but use the "inai" one la)
  • Have tattoos? : Omg.. never think about dat
  • Cheat: No!
  • Wish you could live somewhere else? : Heaven? (amin2).. hehe mybe in UK
  • Know how to drive? : Yeah.. driving my proton Persona WRM 5454

Have you ever.....
  • Been in a fist fight? : No! im a good girl..hehehe
  • Lied to someone? : errr.. mybe ( tipu sunat.. ade ker?)
  • Experienced REAL love? : Alhamdulillah.. yeah.. with him now..
  • Used someone : Nop
  • Been used? : Yes! huhh!!
  • Been cheated on: a'ah..hate it!
  • Stolen? : Subhannallah.. NEVER..
  • Fired a gun? : wooo.. scary eh? No.. but I used to hold it once..the real one

Currents:
  • Clothing : Jeans and white t-shirt
  • Mood: so so..
  • Taste: mint (ive just brush my teeth)
  • Craving : Pizzassss
  • Hair : Still wet
  • Song been hearing : Leona Lewis- Better in Time
  • What do you currently smell like? : Sassy Green Tea shower cream
  • What SHOULD you currently be doing ?: Editing my PSM paper.. but later la

Lasts:
  • Book you read? : Not reading any book for long time..ahaks
  • Song you heard? : Marie Dibgy - Say it Again (in my friend's blog - Rose ^-^)
  • Movie you saw? : Eagle Eye..last 2 weeks.. nice movie!

Do you...
  • Read the newspaper? : sometimes
  • Believe in miracles? : Dunno
  • Have kids? : heee.. im not married yet.. mybe someday.. Amin
  • Do well in school/college? : I think so..but lately.. huhuhu..Im a bit lazy
  • Have any obsessions? : yes
  • Collect anything? : Nop.. starting to collect shawls n recipies. LOVE IT!
  • Care about your looks? : Absolutely..appeareance do make me more confidence
  • Believe in " the one"? : Of course.. with all my heart; Almighty Allah s.w.t

Who are your...
  • Closest friends? : Dun have one..mybe my sister.. I used to make friends with everyone
  • Worst enemies? : not sure that's be wise to say here
  • Favorite relatives? : Mom n sister; GG

Are you a...
  • Daydreamer? : sometimes
  • Sarcastic person? : all depends who i'm with
  • Shy person? : yezza
  • Talkative person? : sometimes yess
  • Drug user? : Oh No!
  • Smoker? : No.. i do really hate smokers.. don ever get near me!
  • Drinker? : for sure No!
  • Musician? : no either.. I love to learn piano's sumday
  • Creative person? : sometimes
  • Angry person? : rarely
  • Sane person? : Yes.. Alhamdulillah

~~~END~~



HAppy Birthday K.Shimah

MySpace

haa.... kul 2.30 pgi td.. baru jadi surprise kat die.. muahahaha.. dekat dgn 10 minit jugak la..aku n pija fikir nak kejut die mcm mne..ade mcm2 plan dlm otak.. tapi tak smpai hati nak wat last2..kejut je die ...kahkahkah dengan gaya mamai nye die kuar blek terkejut die.. ahaks...tak sempat nak candid gmbr die..lawok je gaya besday gurl yg mamai



Happy Birthday K.shimah!
love yah!



p/s: besday aku jugak tak pernah smbut dgn kwn2..
ble time besday aku je cuti..
tp smbut lg meriah dgn family..ikikikiki
syok!

Dikala menunggu buat Kejutan

:snow04:

ALAMAK!! terlajak lak tido..plan nak surpise k.shimah merangkap housemate n classmate aku..yg ke-24...15 october...... tu ar.. punyelah plan nak surpise kul 1.. alih2.. aku n pija plak tetido.. pijah oii...! bgn laaaa! adeh.. penat aku miscall die. kesian k.shimah.. kami wish lmbt dr org laen! lalalalala..skrg nih.. aku tak tahu nak buat pe dgn kek nih aku mkn kang..aku mmg kempunan kek nih. nak tahu kek pe? hehehe sok aku update ok! hahahahah sabar2.. tangguh sok pagi.. kih3..ape daaaa

:sleepy:

My New baBy CouSin..weheee

Monday, October 13, 2008

Hari ni dah siap jwb Test 2 building services..alhamdulillah..buleh la kot....kih3..ade lagi test2 yang seterusnya untuk 2 minggu lepas ni and then present PSM 1...Wahh..menyeramkan oooo..pastu de final exam.. pastu lagi.. cuti..tp supervisor tak bagi balik.. wuwuwuwu.. takpelah.. untuk kebaikan aku jugak..ehehehe

Alhamdulillah..aunty aku..yg kiteorg dik badik panggil mummy dah selamat lahirkn seorang puteranya.. pukul 10 pagi td kat hospital putrajaya..Wahh! NAK BALIK!!! mummy janji nak lahir baby bgtahu dulu.. ..kekekekeke

happy+sedey..

happy y? of coz la sbb dpt cousin baru ..mmg yg ditunggu2 jumpe mummy je ckp2 dgn die....tgk die respon..awwww so cute!mmg tak tenang dlm kelas td my mom msg gmbr dier.. nak tgk?? ..haaa.. ni la


TENGKU AMMAR RAYYAN BIN MUZAFFAR


yang sedeynyer.. sbb tak dpt balik tgk die yang baru berusia beberapa hari..huhuhuhu..sbb tetibe ade test DESIGN TIMBER!. grrrrrrrrr..CiS!! hancuss plan aku.. alahaiii...nak wat camne ..

Neway to MummY:
Tahniah dpt baby baru..
ade muke daddy sket kot..semoga dpt jadikan adik rayyan seorang anak yg soleh dan jd budak baek mcm aina...ihihii teringat mase lahir ainaaa..sekarang dah nak masuk 2 thun ...dah pndai pot pet pot pet (berckp la yer)..she's so cute..weheeeee



TENGKU AINA SOFIYYAH



Mummy n daddy

Alhamdulillah

:girl_9:

Permulaan hari yang agak malang..sob.sob..

Sunday, October 12, 2008

:kiss:
Ehe.. mcm hari2 biase..aku bgn awl..tp pagi ni tak mcm biase..sbb housemate aku bgn awl... keh3..smlm tak berjaya jugak stay up..smpai kul 2.. aku surrender daaa..baru je nak mule ngadap note..alih2..perut bising2 pulak2.. dgn hati riang..aku g ler buat air milo.. adesss.... tinggal satu jerk milo 3in1....ahhh bantai..kacau punyer kacau...."GEDEGANGGGGGGG" erkkkk.. tak terkata..
:girl_3:
uhuuuuuu..air tumpah..huwaaaa..bukan aku buat..meja bergerak kot.. aduhaiii.. waaaaaaaaaa.. mujur tak pecah gelas.. habess satu dapur kene air milo..kene la jadi cinderella..plak pagi2 nih.last2..air soya sejuk jadi santapan pagi nih..boleh laaaa..


Stado.. StaDo

Saturday, October 11, 2008

Waaaa.. malasnye nak studyyy..
mujur gap test jauh2
fuhhh....

hr ni mmg niat nak study building services
tp habuk pon tak masuk otak
dah habes sume tempat dlm umah aku pindah
atas meja tuis..atas katil.. atas karpet.. bwh katil.. dpn tv..atas meja mkn..

mengantok juggakk
dahtu..habes sume lagu aku terpekik terlalak

still ngntok jugakk..
haih.. tak ley jadik nihh.
mlm ni kene bantai minum nescafe le jwb nyer

Diari hari ni:

  • kul6.45 a.m: tergesa2 bgn solat sbuh.. tekejut nak dkt kul 7 dah..takut dah lmbt.. rupe2 nye hr ni hr sabtu daaa..lupe..
  • kul 7 a.m: ngadap tv jap..
  • kul 7.30 a.m: basuh kete, mop lantai, cabut rumput kat luar, basuh kain, kemas bilik.. lastly.. ngadap tv balik
  • kul 9 a.m: mandi
  • kul 9.30 a.m: barulah mule studyyy wooo..
  • kul 11 a.m: bace2 punyer bace..perot bunyik plak.. then pegi le masak pe yng patut..
  • kul 1 p.m: sedang sibuk membaca, tup..tup.. zzzzzzz...sampailah kul 3 ..muahahaha.. tule.. jgn study atas katill.bahyeeee
  • kul 4p.m : join k.shimah tgk hindustan.. amitabh bachan n tabu.. layannnnn
  • kul 5p.m: masak untuk mkn mlm.. hr ni mls nak kuar beli brg.. so masak pe je yg ade.. msk lauk sardin+telur dadar+goreng sayur.. perghhh.. 2 pinggan aku mkn.. (kecoohh seyhhh)
  • kul 6pm: ngadap laptop.. pe lagi.. lyn fs..ms..chatting.. n nih.buat nihh..blog aku..ngeh3
  • kul 7p.m: still lagi ngadap tenet nih
  • kul 8pm: ntah..blum kul 8 daa.. hope dpt study le mlm ni iyer
Insyallah..........



JaMuan Raya

Friday, October 10, 2008


makan2 smpena hari raye

yehehehehehehe..mlm semalam aku wat mkn2 kat umah sewa..kalu kate open house cam grand lah sgt pulak..ngeh3..thnxxxx kepda kwn2 yg dtg..mintak maaflah makanan biase2 je..mee hon n sedikit mknn laen..and kepada kwn2 yang tak kami jemput..mintak maaf bnyk2.kami tak sempat nak msg..serius sgt!...tu pon mintak kwn2 bgtahu..sbb....decide wat last minute...kul 6 ptg lps kelas br fikir nak wat mlmnye..Insyallah laen kali kami buat yg best sket eyh...hehehhe

kepada kwn2 yg nak wat open house..jgn lupe ajak aku,k.shimah n pija yerr!..Selamat Hari Raya!..Maaf Zahir & Batin


mara dan telatahnye


kewel, kamarul n shazmi geng
lelaki pertama smpai

Mood raya masih terasa

Tuesday, October 7, 2008


:snow32:

Salamzz..hehehe..Im back! yehehehe..so.. camne raye? hr ni raye ke brape ek...hehee..takpe..raye ssebulan.. aku alhamdulillah..agak meriah tahun ni ..sedara aku serbu umah atuk n nenek aku pagi2 raye..mmg penuh umah..mujur besau umahnye .Tp raye ke-3 dah balik KL sbb adik aku study kat Kedah start kelas raye ke-4 kalu nak detail psl suasana hri raye akuleh bace kat website adik aku..kih3..http://thejijie.blogspot.com/....Nak balik gler arh malas.. Mule2 decide nak balik 5 hrbln tp K.shimah ade problem dgn tiket dtg KL...Then pagi2 isnin.. aku gerak dr umah kul 7.30 pagi woooo ..aku bwk kete pecut 120km/j ..nak attend kelas en Zurisman kul 12 punye pasal..lagi satu sbb aku mengantuk malam nye tak dpt tido.. sbb minum kopi kat old town mlm tu.. perghhh.. mmg taleh tido ar ..pusing punye pusing tak lelap2 jgk ..hope2 takde ah kene saman.. ..muahahaha..kat umah aku ade bnyk kuih raye.. k.shimah n pija bwk ..sape nak rase..jemput dtg umah ye..Insyallah nnti nak..ajak teman2 rapat..dtg umah buat mkn2 sket ..kalu de nak sponsor mknn bgtau ek ..ngeh3



dgn mama syg



Family ku di hari raya


Setelah tetamu pulang


Kucupan mesra..tokku n wan..muahh

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.. MAAF ZAHIR DAN BATIN


The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya