Kenangan Persekolahanku

Friday, October 31, 2008

heeee.. inilah die karangan bertajuk : Zaman Persekolahan ku.. sempena aku dah tak lame nak grad.. hehehe.. tu pon sbb aku tertgk blog kwn aku.. n tergerak hati nak mengimbau kenangan mase skolah dulu2 smpailah skrg..tak bnyk pon gmbr mase skolah ..ade pon yang aku amik dr magazine. hik3.. kalu korang tgk, ble amik gmbr ramai2..mesti aku dok tgh.. atau duk tepi.. pasai aku tinggi mcm galah ngat eh..mase tadika aku skolah kat area kelate.. tak ingat name skolahnye..ade satu je gmbr.. sbb sejak dr tadika..aku asyik pindah randah je..masuk darjah satu.. aku skolah kat Sek.Keb.Zainab 2 (mase tuh sume pompuan je) sampai drjah 3.. pastu family aku berhijrah kat ampang..mase tu aku ingat lagi, slang kelate aku pekat lg.. borak dgn kawn2,pakat dok gelak kat aku..cesss..tp lame2 aku dah biase ckp 'KL' ooo..smpai org tak caye lnsg aku org teganu+kelate..kih3..haaa.. kat ampang aku skolah Sek.Keb.Taman Kosas..teringat kenangan kat skolah tu..kite ni 1st time cmpur skolah dgn dak laki.. ble dak laki nak tegur..aku lari cr geng aku..ahahahaha..lagi satu, ade skali kenangan dgn abg Yasin kumpulan Brothers..mase tu terkenal la wei..dorang dtg skolah..punyerla ramai nak mintak amik gmbr.. tp aku,gg n mummy(aunty) je yg dpt borak & amik gmbr.. wehehehehe.. kenapa ek.. sbb mummy keeee.. mummy saye lawa! hehe.. then masuk skolah menengah..family aku pindah umah sendiri kat Bdr Tun Hussein Onn.. lalu aku ditempatkan kat Sek.Men.Keb.Cheras Perdana,dari form 1 smpailah form 5..mcm biasela, ade kenangan manis n pahit..tp bnyk kenangan manis.. yang pahit2 aku dah lupekan..aku jadi pengawas perpustakaan dr form 1 lagi.. so setiap hari aku mesti dilibrary.. Insyallah.. kalu ade rezeki lebih, aku akan sumbangkan sesuatu kat library kesayanganku.. mase kat skolah.. aku agak aktif bersukan..tp skrg hampeh.. kekekeke.. ape daa.. mase form 5, aku dilantik jadi pengerusi kelab..sume beri kepercayaan kat aku.. sgt terharu.. aku jadi ketua pengawas perpustakaan, pengerusi kelab bola jaring and persatuan puteri Islam, setiausaha kelab sains & matematik n satu lagi aku lupe kelab ape..dah lame tak ingat da... Alhamdulillah.. selepas tamat SPM, aku lnjutkan pelajaran (cewah) ke londang, Melaka (a.k.a London) Kolej Matrikulasi Melaka.. kat situ, aku kenal erti berjauhan dari keluargaku ..sob.. sob.. mase 1st week.. mmg kene homesick..mujur ade sorang kwn skolah aku yg same2 masuk situ..dielah tempat aku mengadu (manjaaa..huh).. pastu lame2 dah ok..dah jrg2 balik mcm biase.. n aku mengenal erti kehidupan sebenar.. susah senang idup sendiri.. blaja care berkwn.. tp aku bnyk bersendirian.. ramai yang kate aku sombong..biarlah.. aku tak biase ikut2 kawan..cume aku berkwn dgn budak kelas je.. dorang sgt prihatin.. thnx kwn2.. syg u all.. finally.. aku smbg blaja kat sini, Kuittho, Kolej Universiti Tun Hussein Onn, Batu Pahat. kih3.. mule2 aku sedih, sbb antara kwn2 matriks aku..aku sorang tercmpk kat johor..jauh dr bandar..kawan2 aku sume kat UKM,UPM, UTM.. mulenye aku tak dpt biasekan diri blaja situ..name pon kolej.. haishh..skrg dah tukar name, jadi Universiti Tun Hussein Onn Malaysia..tp lame2 aku suke....sbb alhamdulillah..mase tahun2 pertama n kedua..aku selalu dpt anugerah dekan.. cume skrg agak susah sket nak maintain.. myb sbb dah makin susah.. Insyallah..tahun2 akhir ni aku akan buat yang terbaik....kat sini jugak aku blaja mcm2..belaja cara berkawan & bergaul dgn org,blaja urus diri sendiri,n paling penting blaja berdikari n tak bergantung kat org...blaja sumelah..ohh yang paling aku suke kenangan kat sini..ialah saat-saat mengenali insan tersyg..Adam Ihsan.. dielah yang bnyk mengajar aku hadapi dugaan 2 disini..tanpa restu Allah S.W.T, mama n ku, keluarga n die yg kusyg.. tiada lah aku berdiri teguh sehingga ke hari ini.....hehehe semoga aku tabah hadapi dugaan yang mendatang.. dan akan trus blaja n blaja..tak lame lagi.. aku akan berdepan dgn dunia yang dinamakan Perkerjaan.. hik3.. Semoga sukses kepada diriku sendiri..Insyallah


Skolah tadika


Pengerusi Puteri Islam


lupe kelab pe ni


Pengerusi Bola Jaring


Form 5 Bestari

Kwn2 mase kat matriks



Mase Universiti Name KUITTHo lg

gmbr yang latest mungkin mase grad nanti..weheee

4 comments:

MardhiA said...

wow...bestnye..aktif ye sis mase skolah..uh...
kt UTHO pon aktif gak?
best nye..da nk grad daa...=]
i have another 3 yrs!!lalala...

mimie kusya said...

kat universiti tak aktif lnsg pon..just join kelab photography n videography jek..hihihi

mimie kusya said...

hahahaha.. tu terlebih aktif.. kih3.. tak leh control.. tp skrg dah kurang dating da.. tak de sape nak dating dgn saye lg..heee

aDDamS said...

mimie nie aktif bedating du.hehe..hampir stp mlm kte org kuar.hahaha

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya