Monday Story

Tuesday, June 9, 2009

Hey guys! What's up?? Its been late now actually.. Its 2 a.m already.. and i still couldnt sleep yet.. Mybe bcoz of the Hazelnut Coffee i took during dinner last nite.. Esok matila mengantuk kat office.. hahaha.. Today ( Monday la okay) im having fasting.. And i dunno why rase sangat bersemangat bila tiba hari Isnin.. lalalala... There's a lot of story i wanna share with u guys today.. Ade perkara yang sengal berlaku, perkara yang tak diduga dan jugak yang menggembirakan.. JENG JENG JENG..


Okay, today at the office, i didnt have much work except fer playing the games.. Yah.. hari ni sangat relax.. Cume buat sedikit Connection Design given by my buddy, Mr Vincent yang comel.. hehehehe.,, (belanja me if u read this okay..hehehe).. Sometimes i had a little chat with Zai and JLo if we were not so busy.. But today, JLo followed Encik Rais to the site dan tinggallah me and Zai terkelip2 kat office takde keje.. hahaha.. Then mase lunch at 12 noon, i pelik kenapa Zai macam tak bersemangat nak lunch coz selalunye die semangat sket.. tapi i buat tak tahu jela.. So, i ajak la die kuar lunch kot2 die lapar.. Lepas sampai kat tempat makan, masing-masing tak nak order.. Then baru tahulah betape sengalnye due2 puase rupenye.. Hampes tul.. hahaha.. konon masing2 nak teman ar makan even puase.. kah kah kah..


Then i asked him to accompany me to go to the nearest Bank Muamalat.. Actually, we both didnt know where to find it. Sebenarnye ade alamat tapi masing2 tak familiar dgn jalan kat Subang Jaya tu so kami terjah saje cari jalan.... Bila dah tak tahu nak cari dah, i called my aunty and luckily she knew where is it.. Alhamdulillah. Pergi sane nak buat kad bank baru, masukkan duit elaun dan nak kuarkan duit sikit gune buku bank.. Everythings just fine at first, tapi bila nak keluarkan duit, there's a problem. They said my signature wasnt the same as appeared in the account book.. Oh GOSH! WHAT! sudah... mane nak ingat signature lame.. its been 5 years wehh.. Mereka tak nak jamin la kan.. Rase nak menyumpah2 sape yang curik my purse tuh.. MENYUSAHKAN! sabar aje lah.. but lastly, i dapat keluarkan jugak.. kad bank pun tak boleh buat sebab kad pengenalan takda.. mereka tak nak terima I.C sementara tuh.. I have to wait for the new I.C then baru boleh buat kad bank.. huhu nevermind.


After that, lepas bukak puase kat rumah, i asked my aunty and her family keluar makan.. I belanja hari ni makan kat OldTown.. Wah! aunty siap tanye kenape belanje dorang.. Nothing la memang saje.. jarang belanja orang..hehehe.. Happy bila belanja family.. Makan dengan banyaknye tadi.. Oyeh! wopss.. dah kul 3 pagi.. hahaha.. kene tidur nih.. okeylah... Later!



My aunty and sista, syasya


Erk..jemput makan.. hehehe

Kesian adik Ammar, sampai tetido tunggu kami habes makan.. hehehe

~END~

13 comments:

joegrimjow said...

makan buat mengiurkannn

Lilianna Mardiana said...

laaa, siot punye pencurik, menyusahkan gile hidup u dibuatnye. ishh, sabar la ye... :)

if i, aish, memang dah menangis melalak dah kat bank tu, hahaha.. :P

mimie kusya said...

Joe: Heheheh.. semestinye.. nyum nyum

Lilianna: itula u.. buat ic kene RM11o..tapi naseb ade half discount for student.. huhuhu.. peringatan untuk semua ya.. hehe.. thnx dear!

Miss Hazzy said...

dah lama tak puasa...

asna cute said...

Wah seronok dah yea.. dapat pengalaman bkerja..

Seronok tgk life mimi tau. =))
keep update yea =))

thejijie♥ said...

sy pon seronok tgok life mimie! hhahaha heeee

mimie kusya said...

Hazzy; hehehe tula.. insyallah nak puase lg.. :)

Asna cute:tenkiu syg.. alhamdulillah.. sgt enjoy life skrg..hehe

GG: sonok jugak yer.. ye le.. mu sonok le gi jalan2 je keje..

Baby Chantek said...

kak jijie..KAK LON 'seronok' duduk rumah mummy..bleh naikkan ketinggian darah sama paras ngan ketinggian KAK LON apabila melayan kak pya..seb baikada adik ammar yg cool bleh kasi belen balik hehehehe..sabooo ye kak lonnnnn..

mimie kusya said...

Mummy: huihh..mane de mummy.. seronok2.. heee.. tekanan darah k.long masih stabil dan tidak terganggu pon.. heheheh.. kakak piya baik! :P

qyla said...

orang cakap makan kt old town xhalal.

ermm..

btol ke eh?

qyla said...

orang cakap makan kt old town xhalal.

ermm..

btol ke eh?

M.r.B.zaCk said...

Erm... Tah le..
MAybe..

Sebb Bahan2 beliau bukn dr cini..
Dulu mane laku lew mase org2 chiness jage..

But now dah org Kite jage ramai lor...

Isu tgk kt web2 yg ade..
Dr 10 restoran hanye 2 je yg diiktiraf..



Tanye la kak Mimie tuh..
huhuhu

蔥爆牛肉Frank said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya