Engineer's Wannabe..

Saturday, June 13, 2009


Assalamulaikum.. heluuu readers! hehehe.. yeay! weekend barulah dpat update my belog kesayangan.. Last week im totally busy with work.. Alhamdulillah, for the last 3 days, we've finished designing 4 differents project for Hilti's client. Seronok dan puas hati plak rase bile dah submit kepada client.. hehehe.. selalu jugak kene usik dengan senior engineer kiteorg, kami yakin design kami buat takkan runtuh punye bangunan tu.. Wallahhualam.. heeeee..

so, sepanjang minggu lepas tu, kami sibuk buat rebar design dan jugak anchor design. Mulenye agak stress sikit sebab ingat kene blaja balik subjek concrete and steel design mase tahun 3 dulu.. tapi luckily, kami dapat tunjuk ajar dari senior-senior yang baik hati dan rase lega sebab design tu lagi senang sebenarnye dari yang belaja dulu.. yang paling best, sebab dapat merasa situasi skop keje engineer yang sebenar kat hilti.. mujur ade Zai and Jlo, seronok dapat keje dalam teamwork.. sometimes design yang kami buat tu agak mencabar, tapi after dapatkan tunjuk ajar dari the very very senior engineer, Mr Voon, dapat kami siapkan design2 tu semua.. Sedikit sebanyak menimbulkan minat pade kerjaya Field Engineer Hilti. Insyallah..

Yesterday, after finished all the design, kami diberi pelepasan untuk ke KLCC untuk pameran OGA, the biggest Asia Pasific Oil and Gas exhibition, yang berlansung dari 10-12 Jun lepas.. Hilti Company pon take part dalam exhibition tu.. Bile pergi sane, dapat la tahu banyaknye company yang ade dalam industri engineering tu. Ade Sapuracrest, Sime Darby, Petronas dan macam lagi company terkenal.. sayangnye dapat pergi sane sekejap je.. tak dapat nak explore lebih coz time is limited.. tapi takpe.. next time ade lagi.. hehehe..

okaylah.. takde bnyk pon nak cite.. see ya guys next time.. taraaaaa..

~END~



8 comments:

thejijie♥ said...

waaahh cam beshhh jerkk

mimie kusya said...

best best! tpi pe yang best? nak coklat kisses bnyk2!!

asna cute said...

Wahhh.. serabut yea tgk paper work ats meja tu.. mmg sis akan jdi seorg yg pekerja disygi ar + gaji byk2 hehehe

Mardhia Yusof said...

waah..ni mcm konpem je dpt kerja dgn HIlti?hehe..=]

mimie kusya said...

asna: hehehe tula psl.. mmg serabut tp yg penting enjoy wat keje.. heee

mardhia: huih.. insyallah2 ade rezeki... ngeh3.. tp sis smbg master nnti.. tak sempat ar keje situ..

kenzo said...

wahh, engineering u're taking?
so do i, ahaha

wish u luk! ;DD

mimie kusya said...

oyeah! hidup engineers! hehehe
gudluck jugak!

CatlinaFly said...

semoga tercapai cita-cita mu itu dearie..

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya