Hari yang memenatkan tapi juga menyeronokkan

Wednesday, April 15, 2009

Wah! hari ni penat giler seh... Fuh! jap...tarik nafass.. ahaaa.. dah buleh..Minggu ni adalah minggu kritikal bagi diriku.. nextweek 20 April dah 1st paper.. habuk pon belum setadi.. bukan setadi habuk tau.. PSM masih belum siap2.. sekarang ni tengah bertungkus lumus menyiapkan test kualiti air.. sangat bengang sbb technician asyik salah bagi method buat test.. sia-sia je buat..huhuhu.. dugaan.. dugaaan.. tinggal lagi 2 hari nak siapkan PSM.. weekend mahu mule setadi.. Harap-harap dapat siapkan.. huk3. Insyallah..


Hari ni penat sbb semalam tak tido siapkan report PSM tu.. tp masih belum siap.. haiyaaaa.. apa macam ni... then bangun pagi giler sebab nak jumpe supervisor pukul 7.30 pagi.. Puan ade kene pegi KL pukul 8.. jumpe sebab die nak bagi sample air hujan.. itu untuk buat test kualiti air.. dari pukul 8 smpai pukul 2.30 ptg saye di Lab.. Nak tahu, tadi saye terkejut beruk dan hampir nak pengsan sbb ade satu test tu saye gune Acid Sulphuric. Technician mcm tak kisah pon saye gune Acid tu dan saye anggap tak bahaye la.. rupenye acid tu pekat seh!! huweeee menakutkan.. tadi tersilap sbb ingat masukkan acid tu dalam air suling.. rupenye itu sample alkali member saye.. meletup! Mujur tak terpecik kat saye.. waaarghhh! sumpah tanak buat test tu lg... tapiiiii.. esok kene wat gak lagi sekali.. oh TIDAK! takut mak!

Then after 3 pm, saye bergegas ke Batu Pahat sbb ade perlawanan bowling antara budak batch saye.. saje dorang buat sebelum menghadapi final exam and presentation PSM.. seronok main walaupon tak de tenaga pasal belum makan pape lagi time tu.. main 3 game.. 1st game memang bapak truk wooo.. then mase break sblm mule 2nd game gi beli makanan..lepas je makan, power meningkat sikit.. pintas markah org lain.. but then for the 3rd game... jatuh semula sebab urat kaki tetibe menegang.. aduh.. sakit yang amat! Subhannallah.. tapi still puas hati dapat main.. seronok main ramai-ramai camtu.. hope dapat main sesama lagi.. sayang korang semua!

Dengan sis Netty


and Sis Leen
mahu posing gedik tapi tak jadi

makan di Old Town..lapo2

hehe okayla.. mahu berehat sebentar.. jap lagi kene ubah model PSM.. adeh! Doakan saye dapat harungi semuanya ya! Terima kasih.. Assalamulaikum

10 comments:

nuRRis said...

posing gedik??? mcm penah buat je?? ahahha

a little less conversation said...

PSM-->
Projek Sarjana Muda = Pening Saya Memikirkannya..haha

btw gud luck utk psm anda n pe tajuk psm kamoo eh??

.Anna. said...

all the best sis!

takut plak nex sem anna nyer turn plak buat PSM.huwaaa~

Benrauf said...

meletop siot.
anyway. gudluck for exam n final present. mintak hampun salah wal silap. kosong-kosong ek. chow kit.

mimie kusya said...

Nurris: ahahha kite selalu buat kan kan. tp kak leen n kak netty segan2.. jadik i pon jadik segan..awwww

Rafi: ahahaha.. pandai! betul2! tp projek sakit mental lg sesuai. tqtqtqtq! SmartWUDHU" system. proses kitar semula air wudhu + air hujan..hehe

Anna: thnx so much dear! hehehe takpe2 jgn takut..itu dah jadi jd lumrah student tahun akhir hehe

Benrauf: haaa tula.. kebabom sikit je..kalu tak, mesti hari ni masuk paper punyer.. hehe gudluck jugak.. mintak hampun jugak yek.. 0-0..okeh2..

asna cute said...

Haa kantoi ada 1 gmbr tu xsmpt pki kasut hehehe.. Wahh tak dpt tido 1 hari pun larat lagi mau main bowling!~

Wah tenaga sgt luar biasa nie!~
=)
All the best stdy yea~

Miss Hazzy said...

tgk mkanan tu trus lapa..huhuk

mimie kusya said...

Asna: hehehe bukan tak sempat pakai kasut yang.. kaki tu saket.. urat tegang mase main..hak3.. woohh i kuat u.. takde sape pon gurls yang main bola 10 smlm.. kekeke
ohoo thnx dear!

Hazzy: alololo.. mase tu i pon lapa.. tak mkn satu hr.. pukul 6.30 baru mkn..jadi pelahap time tu..kekeke

diLL said...

nyummiey~~

M.r.B.zaCk said...

Bowling2..
Hehehe..
LAme x jejak sane..
La nie just main Paintball je..
Kehkehkeh..

Um... Ske sgt pi Old Town..
Bukn ke dah ade isu dah skunk..?
Nge....

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya