Cuti sehari? ape kate....

Friday, April 10, 2009


Salam..ehey! lamanye tak update blog kan..hehehehe.. okay nak update nih.. ahaaaa.. Rabu lepas ialah cuti umum sempena hari keputeraan Sultan Johor.. So, saye amik keputusan nak berehat dr membuat segala kerja projek, study dan semuanya lah.. hehehehe.. Memandangkan Adam pon cuti, kami decide nak buat something yang menarik utk cuti sehari tu.. lame dah plan nak buat ape.. then he ask me to make the decision.. die ikut je.. heeee so ape lagi.. saye nak jalan-jalan dgn die dr pagi smpailah ke malam.. ewah! suke suke! Mulenye ingat nak gi JB je..but then, Kami decide pergi jalan-jalan kat Melaka Bandar Bersejarah! Nak pergi sgt kesitu sebab last sekali saye pegi ialah waktu belajar di Matrikulasi Melaka mase tahun 2004.. hehehe..


Banyak giler tempat menarik kat Melaka tu.. rase mcm tak cukup je jalan-jalan satu hari.. hehehe.. memang berbeza dgn Melaka 4 tahun lepas.. cepat giler berubah! hehehe.. pada sebelah siangnye, kami sempat pergi kat Kampung Hulu's Mosque,The Stadthuys, Dataran Palawan, sekitar Bandar hilir, dan mcm-mcm lagi. Sayang nye tak bawak kamera..mahunye tangkap gambar disemua sudut menarik kat situ.. hehehe.. Then sebelum matahri terbenam, kami decide nak naik menara Taming Sari.. This one is the best part of our One day trip! Sangat seronok bile naik tower tu.. Die naik sambil pusing slow-slow.. ahaha.. saye gayat sikit tempat tinggi-tinggi nih.. mase die nak naik tu, saye memang tak gerak lansung.., statik je duduk.. bile org lain bangun then berdiri untuk amik gmbr, saye dah gerun dah.. coz tower tu goyang-goyang.. yerrr..sangat takut seh.. nak amik gmbr pon takut nak berdiri.. heeeee.. tapi syok! kikikiki



Then, sebelah malamnye, kami pegi ke A-Famosa Cowboy Town.. Belum ade kesempatan lg pegi situ.. hehehe.. bile tgk abang api tuh, teringat kat si comel Ajwin Ajeera.. hihihihi.. tapi yang tak bestnye, performance nye mcm tak bermaya je.. maybe sebab dorang perform setiap hari kan.. penat dan bosan.. tp overall okayla..


Then, dalam pukul 10, kami gerak balik ke Batu Pahat.. perasaan bila sampai BP.. erghhh Bosan giler! ahahaha... Melaka Best! lepas supper kat McD..kami pon pulang.. heeeee

The End

7 comments:

Liquid said...

wa wa wa ge melaka tuh.! suda lame incek liquid tidak ke afamosa, uhu sangat rindu. ehehe =P

mimie kusya said...

heeee.. uiks.. rindu afamosa? kenapekah? hak3 oh ade awek kat situ eh.. :P

farah liyana said...

itulah pasal,
setiap hari buat kerja sama,
mesti bosan.

dah lama tak pegi afamosa.
kalo stay kat sana,
mmg tak ketinggalan pegi cowboy town.

:)

mimie kusya said...

hohoho.. itula farah.. mcm tak best jek dorang perform.. sayang tau..tp the best part ialah waktu ade cowboy n red indians.. cowboy tu sgt friendly plak.. dielah penghidup suasana..buat aksi tembak2 penonton.. kikiki.. sume cuak jek.. ahaha

M.r.B.zaCk said...

Hahak!
Cowboy tuh dah bosan asyik keje yg samer jerk.. Tu show die dah x best..
Kate die keje noreh getah lagi best..
Hehehe..

A'famosa yg best just water world, n safari je... Paintball tu leh tahan ar.. tapi weapon die x banyak choose..

Den masok sane Free!!! hahah!!! Sape2 nk pi saner ajak la aku...
Ngehehehe!!!!

*(mati kalo semue web tau nie)

nuRRis said...

ha...kan i dah kata... mlaka best utk berdating2 segala...

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya