Pulang bercuti di hari minggu

Monday, March 9, 2009

Alar.. esok dah isnin.. seperti yang tertera pada tiket bas, saye akan bertolak pada pukul 11 pagi.. huhuhuhu.. sekejap je cuti dah nak balik BP... alalalala.. hehehe.. konon bawak balik kerje berlonggok2 tapi habuk pon tak buat.. ahaks.. biase la tu kan.. mase cuti weekend kali ni, memang tak sempat nak update sbb tak lekat duk umah.. lagipon internet tak dihujung jari..arghh.. tak puas cutiiii.. wuuuuuuu..tapi takpela.. dapat balik pon dah cukup baik..eheeee
Ini die laporan cuti weekend kali ini.. rogerr..

Khamis (5 Mac)
Balikkk umahh... yehaaaa.. balik naik bas pukul 3 ptg.. lame giler tak naik bas balik kl.. hari tu balik bas, penumpang beberape kerat jek.. tak sampai 10 org.. Nak tau, pemandu bas yg saye naik tu kene saman.. ahaks.. kesian..tula.. bawak lagi laju-laju.. macam roket.. fuh! dah la kawan ni lame tak naik bas.. mau nak wek wek kat situ jugak... ahaks

Jumaat (6 Mac)
Ahaaa.. sempat sambung sikit je buat report PSM.. janji nak hantar chapter 1,2&3 kat penyelia selasa ni.. tapi entahla.. cam kene postpone lagi jek.. ahahahaa.. petang tu saye drive gi amik GG kat Uitm Shah Alam.. Malam nye kami beli kek Chocolate Indulgance 1 kg coz saye request..yehaaaaa

Sabtu (7 Mac)
Hari tu me & family gi berpicnic kat rumah aunty kat Bdr Bukit Puchong 2.. saye sgt happy sebab nak jumpe budak kicik due org yg saye rindu-rinduan sentiasa itu.. si Aina n si Ammar.. hehehe.. kiteorg mandi kilam (si aina sebut yg membawa maksud mandi kolam..) .. seronok jugak dapat kumpul satu family n bermandi-manda.. (saye terpakse dikecualikan).. so saye jadik tukang jage si Ammar.. hehehe.. muaksss.. tapi mandinye tak smpai 2 jam.. coz tetibe hujan trun.. aisehhh...habes sume yang tgh mandi terkejar-kejar lari naik dr kolam.. yg kelakar nye, tgh kelam kabut tu, mase mama n aunty nak naik gune tangga kolam, dorang takleh naik psl tangga nye takde.. ade pemegang je.. nak pecah perut gelak tgk
gelagat..kikikiki.. malamnye saye stay kat sane jaga kedua2 budak itu.. terubat rinduku.. ewah..

Ahad (8 Mac)

Iaitu hari ini... saye ikut aunty yg saye pggl mummy pegi picnic lg..kali ni untuk gathering budak skolah menengah die yang bertempat kat Bukit Cerakah, Shah Alam.. lawa jugak tempat tu.. ramai org beriadah.. ade bebudak skolah tgh bercamping.. katanya mummy, mereka dah lame giler tak jumpe.. masing-masing dah kawen dan dah ade anak ramai.. seronok jugak dgr dorang borak kenangan zaman mereka skolah dulu..terbayang mase hadapan.. kekekekke.. saye bertugas sebagai babysitter Aina n Ammar..kasi peluang mummy n daddy berbual.. yg bestnye, saye dpt mkn bnyk giler mknn.. alhamdulillah..sume mereka masak sendiri.. sodap! dan semestinya mkn preeee.. lalalalala.. hehehe... mereka jugak buat mcm-mcm aktiviti.. ade pesta kaler-kaler lagi.. saye pon tumpng kaler sekali.. ahaks.. nanti bile dah kawen, nak buat gathering camtu lah.. seronok!

Ni last saye balik sebelum officially pulang untuk selama-lamanya dari UTHM bulan 5 ni.. lagi 2 bulan nak habes..sob sob (yehaaaa)...

Erm.. okayla..sekian sahaja laporan minggu ini.. kene pulun buat keje yang terbengkalai ni..Esok balik jumpe buah hati ku! aku rindu padamu sayang!..hehehe.. Later!



2 comments:

farah liyana said...

selamat kembali belajar mimie

:)

mimie kusya said...

heeee thnx dear! lepas ni takde lagi cuti.. heeeee

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya