Civil 05/09 Au Revoir Nite

Tuesday, March 24, 2009

Assalamulaikum! hehehe hari ni baru dapat update pasal dinner hari tu.. Haaa last saturday, batch kiteorg adekan satu majlis makan malam sempena meraikan tahun akhir kami belajar di UTHM.. bermcm-mcm suka dan duka kami lalui.. tak lama lagi semua akan bawa haluan masing-masing.. Dinner tu berlansung kat Katerina Hotel di Batu Pahat.. Bila tengok kawan-kawan sume dress up, rase sangat kagum la.. semua nampak cantik dan segak! semua sporting dan tak segan bergaya.. i suke! hehehe papepun tahniah pada ajk yang bertungkus lumus.. serius cakap.. Majlis korang buat sangat happening! hehehe.. Congrats!


Fakta sebelum pergi dinner
  • - Skirt labuh yang menawan tu, GG yg punyer.. saving duit nak beli baju dinner..coz satu mlm aja kan.. baju lengan panjang saye punyer..
  • - beg tangan itu mama yg punyer..ahaks
  • - barang makeup, gune yang sedia ada.. antara yg beli ialah eyes shadow glitter, dan bulu mate palsu
  • - kasut jenama nichii berharga RM70.. (tu yg paling mahal yang dibeli untuk dinner)
  • - tudung harga RM10 sj
  • - lama sangat fikir nak pakai gaya ape, last2, gaya gipsy jadi pilihan.. mulenye rase cam lari dr tema, tapi ahh bantai aje
  • - disebabkan nak pakai gaya bienda, saye beli turtle neck dan gayakan dengan anting2 dan rantai panjang
  • - 5 hari sebelum majlis berlansung, saye dan housemates buat rehearsal setiap malam..ahahaha.. malam pertama = baju , malam ke-2 = make-up, malam ke-3 = make-up lagi, malam ke-4 = tudung, malam terakhir = full rehearsal.. muahahahah giler excited mereka ni..

Fakta di hari berlansung

  • - saye makeup sendiri.. mak andam sibuk (cian kak leen ya)
  • - Kami lambat sampai sebab maghrib masuk lambat.. semua dah pergi..kami ketinggalan..ahahahaha. saye pecut sebab takut terlepas red carpet.. aiyerr
  • - lepas sampai, dekan baru nak masuk.. kami pon naik macam lipas kudung..
  • - bila tgk red carpet.. WAH! macam artis la.. ahaha...siap de tukang amik gambar lg! ahh glamour u!
  • - bila masuk dlm dewan makan, mata melilau tengok semua org.. wah! kagum giler tgk semua cantik!
  • - pembukaan majlis diserikan dengan tarian cha-cha dan hindustani.. wah! hebat kawan-kawan menari ya! lagi2 tgk chinese guys menari dgn malay gurls.. wooooo BRAVO!
  • - pelancaran website batch kami.. fuh! tabik la korang!
  • - bile dpt nombor untuk tukar hadiah, saye tukar dgn hanim.. i got a cute mug! thnx dear!
  • - bila time makan, saye dan tablemates jadi pelahap..makan semakan-makannye.. habis semua lauk! memang tak tahu malu..ahahaha meja lain control je..
  • - ade sesi penganugerahan khas untuk kawan-kawan lelaki dan perempuan..10 kategori.. antaranya ialah mr/ms silent,photogenic,trouble maker,stylish,gorgoues, glamour, and many more
  • - i was nominated as the top 5 for category of ms photogenic,gorgoues and glamour..heee terima kasih kawan-kawan sebab calonkan jugak nama saye.. saye dapat anugerah miss glamour.. ala-ala lagu miss popular gitu.. heee.. memang tak saye duga.. saye akan ingat sampai bila-bila kenangan ni..
  • - sebelum majlis selesai.. kami same-same nyanyi lagi GRADUATION (FRIENDS FOREVER) dari Vitamin C
  • - lepas dah habis majlis, sesi bergambar pulak berlansung..masing-masing rebut peluang abadikan kenangan bersama-sama.. so touching that time..
  • - happy sebab saye rase makin rapat dgn kawan-kwan satu batch.. I LOVE U ALL!
okay.. setakat itu saja cerita kali ni.. hehehe.. ni die beberapa kenangan terindah malam tu.. enjoy! chow!



p/s : sesape ade gambar saye kat red carpet..sila inform saya

13 comments:

farah liyana said...

woah,
semua nampak mcam artis!

:)

mimie kusya said...

heeee tula.. tu yang tak sangka tu..dtg kelas pakai serabai je..tgk2 gi dinner vogue u!

suezensuzanna said...

wah..glemer siot..:D

asna cute said...

Alaaaa gmabar jauh n gelap arr xnmpk pun miss glamour Mimi Kusya nie!~~~~ nak tgk gmbr lagi jelas ek~ gmbr masa sarung miss univer tu mesti ada kan~ hehe.. Nti tepek yea =) thanks~

Miss Hazzy said...

wah2...
glamer u mlm tu ye mimie

mimie kusya said...

suzana: heeee *wink*

Asna: hooo a'ah..lupe nak close up sket award tu..cewah! nnti kite letak..heeeee..tq dear!

Hazzy:hehehe sume glamer mlm tu... tak sngka la dpt anugerah tu.. myb glamer sbb tingi dr org lain kot..ahaks

thejijie said...

wah wah waahhhh

mimie kusya said...

ape yang wah wah wah tu sayang oii.. ahahaha..

a.i.n_CoNFuSe said...

wahwah..kak jijie cm artis la,,hehe

Dakjaat™ said...

macam post mortem jer entri nie.. hahahah! ;p

nuRRis said...

bleh jd artis la kite kan???? hahahahah

diLL said...

wewit2..wah sguh bgaya..ihihi

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya