Its been two weeks.....

Sunday, July 19, 2009

Whoaaaa.. dengan ini terpecahlah rekod Miss Mimie Kusya tak update blog dier dengan begitu lamenye..2 minggu sehhhh.. Tapi tak mengapa.. No worries people.. marih dengar ape jadi pada diri i selama 2 minggu ni.. Ada mahu tahu? hehehe i cite sket2 je la yeh nanti u guys bosan lak.. ey jangan tak bace tau..heee okeh...

In this two weeks, i banyak pergi construction site coz design macam dah kurang sket nak buat.. so, last two weeks, i ikut si cute Mr Ang melawat 3 site yang bukan calang2 wooo.. I ikut masuk site Deawoo KLCC, Troika dan jugak projek bangunan Crest worldwide kat KL.. actually im a bit excited mase tu coz sepanjang praktikal kat Hilti, tulah pengalaman pertama masuk site area KL. Member lain dah banyak site pegi but me always left alone at the office...hahaha thnx to Mr Ang.. So nak citenye, bile masuk situ, agak menyeramkan coz ade banyak mate yang melihat.. pelik kah? tapi i buat muke kerek jek.. muahahaha.. asal jumpe je site supervisor mesti dorang tegur i nih dari negara Arab.. ade yang siap cakap bahasa Arab lagi coz kebanyakan dorang ni bnyk projek kat Dubai.. cesss..ape kejadahnye minah arab nak praktikal kat sini.. hak3.. mase pegi site kat KLCC, jumpe contractor dari Korea.. yang bestnye waktu lunch, i dengan safety shoes n helmetnye masuk menonong je dalam Suria KLCC gi cari tempat makan.. alahai kasut McDonald yang besar itu telah menjadi tumpuan oarng ramai.. hahahahah..



Antara pengalaman paling best a.k.a cuak ialah menaiki lif pekerja ke tingkat 15 kat site Crest Worldwide.. If u wanna know, my biggest fear is im afraid of HIGH! tapi kerana nak dapatkan pengalaman, naiklah jugak.. Cuak coz lif tu agak kerap bergoyang bila naik dan kite boleh nampak ketinggian kite naik dr lubang2 yang ade pade side lif tu.. woohhh giler seram.. bile smpai tingkat 15 atas lutut i terketar2 tak leh jalan.. hahaha..tambah pulak tingkat 15 tu tak siap lagih.. kene gelak dengan Mr Ang.. adoi.. hehehehe.. The next day, i ikut En Rais dan Zai pegi tgk contractor install RE500 (adhesive mortar) for the 1st time.. barulah dpt tgk live coz selama nih asyik tgk video je. okeh full stop... cite lain lak..



Then, weekend last week, i pegi lagi ke Ikea.. eh lagi? hehehehe kalu nak tahu, passion baru i ialah jadi pereka dalaman hiasan rumah.. ewah.. dah pasang niat nak hias umah sendiriii.. hehehehe.. i memang minat gaya modern living. Setakat nih baru beberapa kali pergi cari ilham kat Ikea tu.. n lawatan kali ni, i beli sket barang untuk hias bilik tidur i n my sistas...tak de beli banyak pon coz takut bilik nampak crowded plak.. so, after balik dr Ikea, trus deco bilik.. kerja2 mendeko bilik dilakukan seorang diri tapi kerja2 mendrill dibantu oleh ayah.. hehehhe.. takde la hias lawa sangat coz susah nak deko bilik yang memang dah ade banyak barang milik 3 org.. yeah.. ini dia hasilnya.. yehaaaaa... tadaaaaaaaa... ( jangan gelak.. biase je..heheheh)



Pastu, last friday, i dapat satu pengalaman yang sangat menarik iaitu pengalaman dapat mengatasi my biggest fear.. for the 2nd time, i ikut naik lif pekerja but this time was different. pernah tgk tak skylift dalam cite cuci tuh? haaaa yang tu la i naik.. i naik smpai tingkat 50! tak dapat bayangkan perasaan takut,cuak dan risau mase tuh.. tp sebab nak dapatkan pengalaman punye pasal, gile ikut je.. mule2 naik smpai tingkat 13, then baru naik lif tu dari sebelah side bangunan.. warghhh.. nak pengsan waktu nak naik skylift tu.. walaupon dah pakai hardness masih lagi cuak. mujur de En Rais die bagi semangat supaya jgn ikutkan rase takut.. tengok mamat indon tu relax je, i pon wat2 relax.. bile je nak naik lutut dah ketar2 dah..hahahaha.. bile lif tu berhenti, mesti goyang.. makin naik tinggi makin kuat de goyang.. i mengucap banyak2 Allah je tahu takutnye mase tu.. then smpai tingkat 50, i beranikan diri bangun dan tengok sekeliling.. Wah! i did it! dah tak takut..berjaya mengatasi takut tinggi! tgk bangunan lain sume kecik..tapi masih stand stood there la.. muahahahah.. demi amik gmbr punye psl, sanggup duk tepi skylift tu.. hehehe.. lepas siap sume keje testing kat atas tu.. masenye untuk turun bawah.. lega sngat coz dah nak trun dan tak perlu duduk atas tu lagi.. but.. suddenly.. waktu trun motor lif tu rosak katenye.. fius terbakar kot.. adoi.. we was hanging there for about 15 mins.. alahai.. mase tu amik kesempatan tengok sekeliling puas2 coz maybe this was my 1st n last experience ever.. coz lepas ni dah nak habes praktikal.. lastly baru dapat trun dengan selamat.. Fuh!! pengalaman paling best!



Actually, this week suppose to be the last week for my training tp i extend sampai akhir bulan.. sangat sayang nak tinggalkan Hilti sebab kat situ sangat banyak pengalaman yang i dapat.. even 2 bulan je tp sangat sedih dan sayang.. Ade jugak rase nak smbung keje situ tapi tengok rezekilah macam mane... so this week i kene fokus siapkan report akhir praktikal than next week akan present kat supervisor.. wish me all the best okeh! orait.. dah bnyak cite nih.. mahu pegi rehat lah.. daaaaa.. later!

6 comments:

::nuRuL aiNa bt saAri:: said...

waaa..cm best je..
ena pn tkut gayat jgk..
heheheh...
btw...gud luck k.mimie...
u chumell~

::aien:: said...

gud luck k.mimie nak present nnti~

asna cute said...

Huooo tinggi gilos tueeee~~~
msti panas kat atas tue.

wow nice deko room. cantik.. kot asna upah mimi tuk dekor umah asna boley x agak2 hehe

thejijie♥ said...

wah bilik ku!!!! homesick already (T.T)

mimie kusya said...

Aina: haaa..mmg sis gayat..tp skrg da kureng..ewah.. cayalah! thnx dear!

Aien: Tenkiu sayang.. heee

Asna: yup..panas yang.. tp okay la berangin2 gitu.. heheh tqtqtq boleh aja yang.. takdak hal.. tp sponsor brg sendiri then sis deco..hik3

GG: udah pulang seminggu tu deh.. hahaha

蔥爆牛肉Frank said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya