7 things

Tuesday, July 28, 2009


Hey people! hehehe dont get wrong yah.. im not trying to tell u about that Miley Cyrus song tau.. atau mengjawab mana2 tag.. hehehehe.. Kebetulan sama pulak 7 perkara yang nak diceritakan minggu nih.. Sekarang nih dapat update blog seminggu sekali jer.. sangat tak best.. but nevermind.. harap korang still lagi ingat kat saya...ngeee..
okay mari mulakan..

1) Tamatnya Latihan Industri

Whoa.. tak sangka dah lebeh 10 minggu saya training kat Hilti Malaysia.. on last July 24, i was officially ended my training there..Alhamdulillah.. Walaupun lambat hantar report akhir dan buku log kat UTHM, rasa lega dan bersyukur dapat tamatkan latihan industri ni.. Dengan terhantarnya report dan buku log kat supervisor, maka tamatlah dunia degree ku.. Wah! *BIG HUG* Syukur! Yahoooo.. Merdeka!!!


2) Certificate of Accomplishment

Pengiktirafan yang sangat bermakna! itu je yang dapat diungkapkan. Pada hari terakhir, saya dan rakan lain dianugerahkan certificate of accomplishment of our internship program dari pihak Hilti.. Weee! seronok! Well..As for 11 weeks i was in the company, there were a lot of thing i had learnt from it. I gained a lot of experience and knowledge. Rasa sayang nak tinggalkan Hilti. I was absolutely fall in love with da job..No doubt about that. Hope there were opportunity to work there.. terharu dengar kata-kata ucapan penghargaan dan kata semangat dari supervisor, Mr voon, Mr vincent, Mr Safwan dan jugak seluruh engineering department of Hilti.. Selain dapat sijil, Hilti jugak sediakan Recommendation letter untuk kiteorg.. Sangat best la Hilti.. Thnx so much!! Thanx Allah!


3) Graduation Day

Tak lama lagi, akan berlansungnya upacara yang ditunggu2 selama 4 tahun.. oyeah oyeah! my 1st graduation day! it will be held on this 8-10 august.. Tak dapat bayangkan macam mana suasana hari tu.. for sure akan menyaksikan penerimaan scroll degree ku.. my parents and also my granparents akan hadir pada hari tu.. Insyallah.. Atuklah org paling menunggu2 hari tu nanti.. Ya Allah panjangkan umur mereka Ya Allah. amin.. minggu ni saya akan buat persediaan untuk majlis tu.. Walaupun surat invitation belum sampai, tp insyallah dptla tu nanti.. ohh ya.. ade lagi sebab kenapa hari tu mungkin akan jadi istimewa dalam hidup saya.. nak tahu? hehehe Insyallah akan jumpe pertama kalinya dengan keluarga si dia..Semoga Allah permudahkan segalanya..hehehe

4) Kerja dan Master

Haaaa.. lepas grad, bende yang penting nak difikirkan ialah jalan yang perlu diambil selepas ni.. Alhamdulillah dengar mcm2 berita pasal kawan2 yang dah dapat kerja dan jugak tak kurang yang sambung master.. Tahniah semua. Buat masa ni saya masih didalam kebingungan memikirkan jalan mana yang perlu diambil.. Banyak faktor perlu difikirkan.. samaada nak sambung master trus atau kerja dulu.. takpun keje then amik master part time.. fuh! Dah bnyak org yang saya mintak pendapat tp still lagi buntu.. takpelah..Insyallah.. Moga saya dpt petunjuk dr Allah. Bulan ogos ni saya masih lagi di Hilti.. Masih tak dpt berenggang dgn Hilti kot.. hahaha.. untuk satu bulan depan, saya akan tolong my buddy dlm design calculation. Hilti hired me to help them, memandangkan banyak projek yang perlu disiapkan. Then lepas Raya, saya akan tumpukan perhatian pada Master pulak.. Insyallah.. yehaaaa..

5) New Handphone

Weeee... Last 2 days, i got a new handphone from my dad.. Alhamdulillah.. If u still remember, i lost my phone on last Jun. guna handphone tu tak sampai setahun..takpelah tak ade rezeki nak wat camne.. orang kata ade hikmah disebaliknya. Mungkin betul jugak.. hr ni saya dapat yang lebih baik.. syukur tak terhingga.. I'll be careful this time.. Mase hari last Maybank Treats Fair, ayah belikan me, fixx and syasya handphone baru... syukur dengan rezeki ni.. Saya dapat Nokia E66.. oyeah! Welcome baby!


6) Sister's Sweet 11 Birthday

Today is my sister's sweet 11 birthday.. weeee.. Happy birthday dear! saya dan Gg pakat belikan dia hadiah yang dia suka.. Glad she like it.. Malam ni akan sambut birthday dia tp kecik2 je.. next time kak long buat party for u kay.. i promise! hehehe once again.. HAPPY BIRTHDAY!


7) Cuti Mid-sem tamat

Eh.. bukan saya yang tamat mid-sem.. its my brother..esok die akan balik semula ke Kolej Matrikulasi Kuala Nerang.. rase kejap je jumpe die.. Takpelah yang.. Gudluck tau! Jaga diri baik2 dan blaja rajin2 okay.. We love uu..



Okaylah.. tu je nak cite.. panjang dah ni.. hehehe orait then..till then Wish me luck kay.. Taraaaa...

4 comments:

Hazzy Ishak said...

ada tak orang ngorat mimi kt Hilti tu?hehehe

asna cute said...

wahhh!
7 things very great story!
hehe

mcm dragon ball ada 7 bijik kesemuanya hehehe =))

senyum jer asna bace n3 nie tau~
semua yea berita yg mgembirakan.. =))

Happy for you!

mimie kusya said...

Hazzy: hehehehe mane de yang..sume chinese.. heeee

Asna: yeah! tula..alhamdulillah.. kegembiraan dtg dr Allah jugak..thnx dear! muah!

LadybugYNA said...

adik comel.abang kacak.kamu chantek (=

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya