Akhirnya.. ku meng"update" juga

Wednesday, September 9, 2009



Subhanallah..kenapalah sekarang susah betul nak update blog... tak tahu nak kate ni tahap ape..kemalasan ka..keboringan ka.. atau keletihan... Asal je nak update, mesti terbongkang tido.. Asal log in Blogger, sedar2 dah sahur..muahahaha eh eh.. Assalamualaikum ya habbi2 ya kawan2 bloggers kuw.. ape kabar? Haaa maafla awal2 dah bebel yer.. tapi betul, memang dah lame tak update kan kan.. punyer la banyak cite yang nak diceritakan tapi tergendala akhirnye.. kikikiki.. Hari2 bukak blog then bace post member bloggers pastu last2 tetido trus.. tak tahu la post kali ni sempat siap ke tidak..keletihan kerje agaknye.. tak pon sebab sekarang syok layan Facebook..AWWWW.. baru buat account la katekan.. dulu berlagak tanak layan FB tuh.. sekarang ade mase free je bukak FB.. hahaha.. itulah kuasenye.. lupe trus blog ku ini.. okay enough about that..

So, macam mane puase kali ni? Hari ni dah masuk hari yang ke-19 kita menyambut Ramadan al-Mubarak kan. Sekarang ni pon BUUURPPP.. Alhamdulillah.. opss (hey, behave!) erm.. yah masih kekenyangan hasil dari berbuka puasa dirumah tadi.. Berbuka dengan hidangan salah satu my fav, Mee Kung fu .. HIYAKKK! serta hidangan sampingan lain..hehehe dah boleh berkungfu da ni.. Haaaaaa.. bercakap pasal berbuka puase, memang kebanyakannya berbuka dirumah especially weekdays la.. Kadang2 ade jugak berbuka diluar.. Bila weekend mesti off day memasak.. so ape lagi, mestila berbuka diluar.. Well, sepanjang bulan puasa ni, ade la beberapa tempat makan yang dilawati dan diduduki untuk makan.. haha.. Antaranya ialah di Restoran Bayou di Alamanda Putrajaya, Restoran Amin Thai di Shah Alam, Palma Cafe di SACC Shah Alam, Restoran SS2 Murni Damansara dan lain2 tempat mcm KFC, Old Town dan sebagainya..Cewah! So, if korang ade suggestion for tempat2 best, inform2 la i ya.. mane taw bleh pegi mencuba yooo!

Restoran Bayou Alamanda Putrajaya

Restoran Bayou Alamanda.. Promosi buffet bulan Puasa RM40 untuk seorang bermula dari jam 6 ptg hingga 9.30 malam.. So boleh makan smpai kedai tutup coz makanan dia bermacam2 dan banyak choice.. muahaha.. Berbaloi..
Rating : 4 1/2 star.. Wah!!

Palma Cafe SACC Shah Alam

Well, branch Hotel De Palma ni menawarkan promosi RM28 seorang untuk Buffetnya.. Sorry to say, sangat tak berbaloi makan disitu.. Servicenya agak truk.. makanan hanya sempat untuk mereka yang beratur awal saje. So, siape yang akhir2 bayar makan ntah pape. Tengok uncle i makan ape je.. Tett..
Rating: 1 1/2 star


Restoran Amin Thai Shah Alam

Haaa.. ni kat Seksyen 7 Shah Alam.. tempat ni kitaorang pegi mase awal bulan puase hari tu. Makanan die sedap2 especially tomyamnya lah.. Tak tahu harga die mcm mane coz sume makanan ditempah dan ditanggung oleh Encik Alan dan Cik GG kita ya..maklum la, Shah Alam memang tempat dorang bermain..ewah.. Well done Alan n GG.
Rating: 4 star


Restoran SS2 Murni Damansara


Haaaa.. Restoran ni my fav lah..selalu gak dtg sini. hahaha.. its highly recommended.. Makanan kat situ semuanya best2 dan unik.. takkan dapat dijumpai dimana2 tempat lain.. Kat situ service bagus,cepat,kuantiti yang banyak dan paling penting makanan dia murah2. Restoran ni memang famous lah.. Bila restoran ni bukak je, berduyun2 pelanggan berebut tempat. Yang kagumnya bila tengok meja dan kerusi berderet sepanjang deretan kedai2.. Bila nak bayar je. mesti dah ade yang menunggu nak duduk..dasyat kan.. Lagipun makan kat sini berbilang kaum ade..hehhehe kan Satu Malaysia.. Menu fav ialah Nasi Goreng Maryland dan Mee Raja..hehehe
Rating: 4 1/2 star


Okay dah la tu.. later cite lagi.. udah ngantuk.. hari ni tak brape sihat sket..so i need rest.. Take care my frens.. Salam..

7 comments:

M.r.B.zaCk said...

akhirnya....

MuhD NoR AzyM said...

makanan itu.......sedap kot! =D

farah said...

wah, jalan2 cari makan ya.

:)

mimie kusya said...

Zack: hahaha..iya.. akhirnya.. kini past..yeah..

Azym: heluu azym..Hehehe sume sedapppp.. try la.. :)

Farah: hii farah dear.. hahaha yah tula psl.. kat restoran ss2 Murni tu mmg team jln2 cr mkn penah dtg.. hehe..jom2 teman i hostkan episod jln2 cari mkn seterusnya.. yeah

suezensuzanna said...

wah...ss2...my fav gak tuh...:D..ahaks

jgn mls2 update blog:D

aDDamS said...

jangan lupa try pizza dragon..one of the best!

mimie kusya said...

Suzanna: Wah ye ke.. bile lagi maw mkn same disana? jom jom..hehehe baiklah! akan merajinkan diri.. tq dear!

Sayangku: Yeah! yang tu abg kekenyangn giler mkn kan.. kikiki.. ntah bile nak try menu lain pulak.. mie mmg jatuh hati kat maryland tu jugak..haha

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya