Just Graduated!

Saturday, August 15, 2009

Oyeah!! Oyeah! Sudah tibe masenye saat yang korang tunggu2.. kan kan? Whoaa..Weekend baru dapat update cite konvo saye. Sedar tak sedar... dah seminggu konvokesyen hari tu berlalu.. tapi sampai sekarang masih teringat2 kenangan manis waktu tu.. Tarikh 8-9 Ogos 2009 akan jadi satu memori manis buat diri.. Okeh.. mari mulakan..

8 Ogos lepas.. memang satu hari yang penuh dengan pengalaman manis dan jugak tak kurang kenangan mendebarkan.. nak tahu kenape? haaaa.. Pada hari tu, saye menerima anugerah istimewa dari Tengku Mahkota Johor iaitu Anugerah Projek Sarjana Terbaik bg fakulti Awam.. dan pada 9 Ogos pulak, saye menerima Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Awam dari Pro Cancelor UTHM..

8 Ogos 2009

9 Ogos 2009

Ini die sedikit Trivia Konvokesyen saye hari tu...


Raptai,Kasut,Tunduk Hormat dan TMJ
Sehari sebelumnye, saye dan semua graduan ikut serta dlm raptai konvokesyen
.. pade mase tu, kiteorg br diberitahu dgn lebih detail psl cara berpakaian dan jugak cara menerima anugerah dipentas..cesss.. kelam kabut saye jadinye bile tahu jenis kasut yang dibenarkan pakai mase konvo tu ialah mesti kasut hitam tertutup lingkup dan tinggi not more than 2 inches.. sebelum tu saye tak amik kisah lnsg pasal kasut.. baru ingat nak pakai kasut putih cun i.. yelah..baru lah padan dengan tudung putih macam yang UTHM suruh pakai tu..so pe lagi, malam tu jugak gi cari kasut... dah le bab cari kasut susah, coz kaki besau size 9.. tp alhamdulillah, lepas 2 jam merayau dlm mall, lepas berpuluh2 jenis kasut dah try, finally i dpt kasut "display" size 9.. da last piece.. Wuteverlah..asalkan muat masuk kaki..Mase terima anugerah , graduan wanita wajib tunduk hormat gaye ayu wanita Inggeris then i had to say "Junjung kasih Tuanku".. Muahahaha.. mulenye memang segan nak tunduk gitu tp buat jugak lah coz tanak la merosakkan majlis pulak..kikikiki.. Nak dijadikan cerita, pada hari pertama konvo, which is mase hari terima anugerah dr TMJ tu.. kasut buat hal.. kasut baru ku longgaaaarrr!!!!!.. Argh!!! .. mase cube kat mall rase cam okey tp pagi tu rase kaki makin mengecik plak.. memang longgar lah.. tak sempat nak gi Guardian cari span untuk ketatkan kasut tu.. nak tanak kenelah heret kasut tu.. Then, bile tibe majlis nak mule.. i started to panic.. What if the shoes suddenly removed while i on the stage?? for sure jadik Cinderella of da day! so sepanjang majlis tu, tak putus2 berdoa semoga Allah tolong hambanye ni.. Then, they called my name, saye masih lagi berdoa dalam hati.. saye tunduk hormat dan mule jalan dengan sebaik mungkin .. Luckily bile sampai kat TMJ i saw my shoes still there.. Fuh! Lega.. Bile tgk muke TMJ, im totally became speechless.. dalam kepala ingat kasut, dan step tunduk hormat..hahaha.. saye pelik kenapa die bagi dgn slow motion.. die blur i pon blur..lepas die bagi sijil, i smiled then i trus blah.. bile trun pentas barulah kasut tu mule nak tercabut2..ahhh lantaklah.. i heret je sampai ke kerusi para graduan semula.. then after that, baru perasan i lupe ucap "Junjung kasih Tuanku".. ahhh..no wonder die mcm blur kot.. tp bukanlah.. TMJ mcm blur sebab rase mcm salah bagi. Sepatutnye i dpt piala tp org yang kat pentas tu salah bg i sijil.. bile kat seats baru de org pass kat i piala yang tertera namaku.. Ahhh.. No wonder.. but luckily... everything went fine.. alhamdulillah..

Makan Malam Istimewa
This part i was waiting for so long.. Dah lame i and Adam rancang same2.. Pertemuan 2 keluarga kami.. Malam 8 Ogos di Restoran Bisik-Bisik, buat pertama kalinye, i met with his family.. perasaan mase tu memang tak tahu nak cerita macm mane.. Takut, segan, berdebar, happy, semuanya ade.. Alhamdulillah, kedua2 family i dan Adam sgt mesra malam tu.. dunno how to explain the happiness of dat time.. so memorible..yang paling best, Tokku n Wan (my grandparents) jugak ade mase tu.. Hopefully family Adam dpt terima diri ni sebgai teman hidup adam kelak.. Mudah-mudahan.. I love him and his family so much! heeee gatai nooo.. lalalala..


Dengan berakhirnya minggu konvokesyen ke-8, maka berakhirlah zaman ijazahku di UTHM.. Nothing much to say.. hanya ucapan Terima Kasih tak terhingga to both my parents,Mama n ku, and also my grandparents.. Terima kasih mama n ku diatas segala pengorbanan mu.. Mie janji akan balas semuanya.. Im nothing without bo
th of u.. Terima kasih jugak semua...





~THE END~

21 comments:

wanny said...

kak mie!

wani nie.congrats!
buleh lanje wani makan ni.

wani ade 2 years more in utm ni.
tak sabar nak grad cam sis.


miss u sis!
=)

MuhD NoR AzyM said...

Wah..hebat tu!

Tahniah kak mimie! =D

mimie kusya said...

Wanny,

hey!!
Thnx wanny syg! tqtqtqtq.. 2 years tak lame dik.. yg penting blaja rajin2 n buat faily bangga dgn kejayaan wanny ya.. muah! insyallah!

Azym,

hoho.. tak sehebat mane pon dik.. itu je yg sis mampu.. alhamdulillah.. thnx2!

.Anna. said...

tahniah, kak mimie! lepas ni kak mimie sambung master ek?? ol da besh ya!

oh oh. nasib baik tak jadi cinderella malam tu kan. kalo tak mesti TMJ ingat pasal cinderella sampai bila-bila. HEHE.

btw, congratz jugak sebab dah jumpe-kan dedua family. besnye besnye. ngeeee.

;))

mimie kusya said...

Anna syg,

thnax soooo muchh dear!!
a'ah sis smbg master insyallah
tula.. mujur sgt3.. haih cinderella2..hahaha..
thnxxx yah syg.. muah! alhamdulillah.. tqtqtq

Cipang said...

congrats

balqis said...

wah, hebat lah kak mimie.
congratulations.:)

Fatul Akrul Ramli said...

congrats sis..

mimie kusya said...

Cipang,
Terima kasih ya..tqtq ^-^

Balqis,
thnx soooo much!im not da best dear.. cume rezeki dr Allah.. syukur.. :)tq yah

Fatul,
Thnxx for da wish dik..alhamdulillah.. tqtqtq

w a n a said...

congrats again!!

::aien:: said...
This comment has been removed by the author.
::aien:: said...

kak mimie..
sumpah!
meremang bebulu smua!
congrats~

M.r.B.zaCk said...

Waa...
Congrat...

Peh..
mesti bengang kasut wat hal..
Naseb baek x sangkut trsembam depan pentas...
lau x... Ades... no imagine..


kompom naik pentas macam pi kutub utare nie..
Wahahaha

Hazzy Ishak said...

tahniah kak mimie! (shud i call u kak?)
watever lah kan..
by the way,u looking gojez la babe

nuo vic said...
This comment has been removed by the author.
nuo vic said...

congrates dah konvo.. jgn lupe UTHM.. join alumuni UTHM..

raksasabiru said...

tahniah..... :)

mimie kusya said...

Wana,
thnx again my dear!! really appreciate that..muaks

aien,
heeee memang pon.. cuak tak leh kate la yang oih..thnx yep!

Zack,
haip kamu..tula.. kalu tak mmg masuk sejarah ito lah kot.. hak3

nuo vic,
hehehe takkan UTHM lupakan.. akan smbg master disitu meh..heheh udah join rasenye..hehe tq yep!

raksasa biru,
hehehe terima kasih kamu!
tqtq

CatlinaFly said...

salam mimie..lame tak dtg sini..akak nak tny, mimie ni sepupu husband kwn akak ke?kwn akak name emy amir...kwn masa sekolah menengah dulu..

anyway, congratulation for ur convo & anugerah tu..cayalah! akak pun tumpang bangga!

jenny said...

congrats kak mimie...
salute la!!!
jarang girl terer bab2 engineering neh!!!

cayalah!!!

蔥爆牛肉Frank said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

The LiFe oF MimiE KuSya Copyright © 2009 Designed by Jijie Thejijie for Mimie Kusya Copyright by Mimie kusya